Jugoslovenska modna nostalgija
PULS GRADA · moda

Fotograf Feđa Klarić je 1985. napravio seriju o najlepšim Splićankama, koja danas pruža puno inspiracije hipsterima širom regiona bivše Jugoslavije.

Split je u bivšoj Jugoslaviji je smatran mestom odakle dolaze „najlepše noge na Balkanu“. U stvari, tako je to izgledalo na slikama fotografa Feđe Klarića, koji je1985. svojim objektivom ovekovečio najlepše Splitćanke i tako u ušao u istoriju kao najbolji streetstyle fotograf bivše Jugoslavije. Barem, mi tako mislimo. Fotografije u galeriji dokazuju da je stereotip o prelepoj Jugoslovenkama svakako tačan, a one su istovremeno i nostalgičan osvrt na zanimljive modne kombinacije koje nas vode u sulude osamdesete. Trajna frizura, neonske boje, crveni karmin, kamašne i prevelike naočare inspirisaće savremene hipstere.

Jugoslovenska modna nostalgija - foto: Feđa KlarićOtvori galeriju
London Fashion Week Street style na Londonskoj nedelji mode moscino Street style na Nedelji mode u Milanu Pariska nedelja mode Street style na Pariskoj nedelji mode Pitti Uomo, Firenca Street style sa sajma muške mode Pitti Uomo u Firenci · ·