FTWD_501_RG_1211_0342_RT
KULTURA · film/TV

Internacionalna televizijska mreža, AMC, obradovaće ljibitelje kvalitetnog dramskog programa premijernim emitovanjem jedne od svojih najpopularnijih serija, „Fear the Walking Dead“, kao i potpuno novom SF horor serijom „NOS4A2“. Peta sezona post apokaliptične drame počeće u ponedeljak, 3. juna u 4:00 ujutru i repriznom terminu istog dana u 22:00. „NOS4A2“, nova serija koju svi sa nestrpljenjem očekujemo, stiže na male ekrane u četvrtak, 6. juna u 22:00.

O seriji Fear the Walking Dead

U 5. sezoni serije Fear the Walking Dead, misija grupe je jasna: pronaći preživele i pomoći da ono što je preostalo od sveta postane malo bolje mesto. Uz nadljudsku odlučnost, Morgan Džouns (Leni Džejms) predvodi grupu vizijom koja je zasnovana na dobroti, zajedništvu i nadi. Svako od njih veruje da će se na taj način iskupiti za greške iz prošlosti. Ali poverenje nije lako steći. Njihova humana misija biće podvrgnuta ultimativnom testu kada se nađu na neistraženoj teritoriji, prisiljeni da se suoče, ne samo sa prošlošću, već i svojim najmračnijim strahovima. To će biti jedini način da otkriju potpuno novi način života, koji će ih zauvek promeniti.

Fear the Walking Dead je 4. najgledanija kablovska serija u SAD-u među odraslima uzrasta 18-49 godina i odraslima 25-54 po Nilsonovom istraživanju. Seriju je producirao AMC Studios, a glavne uloge tumače: Leni Džejms, Rubén Blades, Alisia Debnam-Keri, Kolman Domingo, Danaj Garsija, Geret Dilahant, Magi Grejs, Džena Elfman, Aleksa Nisenson i Ostin Amelio. Seriju potpisuju izvršni producent Scot M. Gimpl i Endru Čemblis, Ian Goldberg, Robert Kirkman, Dejvid Alpert, Gejl En Hurd i Greg Nikotero.

O seriji NOS4A2

Zasnovan na najpopularnijem romanu Džoa Hila iz 2013. godine, NOS4A2 prati Vik Mekvin, koju glumi Ešli Kamings (The Goldfinch), darovitu mladu ženu koja otkriva da ima sposobnost da pronalazi izgubljene stvari. Ova sposobnost navodi je na trag zlog i besmrtnog Čarlija Manksa, kog glumi Zakari Kinto, dobitnik nominacije za Emmi (Star Trek, American Horror Story). Manks je zavodljivi besmrtnik koji hrani svoju mladost dušama dece, a ono što od njih ostane odnosi u Božićnu zemlju, ledeno, izopačeno Božićno selo, plod Manksove mašte, gde je svakog dana Božić, a neraspoloženje je zakonom zabranjeno. Vik nastoji da nadmudri Manksa i spasi njegove žrtve – a da pri tom ne izgubi svoj um i sama postane njegova žrtva.

Ekipu koja potpisuje seriju NOS4A2 predvodi Džejmi O’Brajen (Fear the Walking Dead, Hell on Wheels), Loren Korao, ko-predsednik Tornante Television i Džo Hil. Uz Kintoa i Kamingsovu, u seriji glume Ólafur Dari Ólafson (Lady Dynamite) kao Bing Partridž, Virdžinija Kal (The Looming Tower) kao Linda Mekvin, Ebon Mos-Bakrak (The Punisher) kao Kris Mekvin i Džahkara Smit (aka Sailor J) kao Magi Li. Seriju producira AMC Studios u saradnji sa televizijom Tornante.

deca poznatih Petar Ristovski je gost emisije „Život u boji sa Milevom Pavlović“ ovog vikenda maxresdefault Game of Thrones: Sve što treba da znate pred 8. sezonu u jednom videu Dambo Filmsko proleće Patricia-Arquette-Golden-Globes-Nomination-Escape-at-Dannemora-1 Tri puta odlično: „Kidding“, „Escape at Dannemora“ i „I am the Night“ · · ·