Junske izložbe u KCB
KULTURA · art

U galerijama Kulturnog centra Beograda, do 28. juna, već tradicionalno, možete pogledati tri izložbe. U Likovnoj galeriji KCB-a posetite izložbu skulptura i crteža Slavoljuba Caje Radojčića (1942) „O heroijima i antiherojima“. Kustoskinja izložbe je Gordana Dobrić.

Tekst: Ivan Šuletić

U galeriji Artget posetite kokustoski projekat Ivana Manojlovića 1 na 1, drugi deo, u kome učestvuju kustosi i umetnici: Miroslav Karić, Jelena Nikolić, Jelena Matić, Imrana Kapetanović, Andrea Palašti, Ivana Čavić, Ana Panić, Marijan Crtalić, Slađana Petrović Varagić i Milica Đorđević. Izložba – igra 1 na 1 polazi od pretpostavke da se u današnjem svetu revolucije sprovode svakodnevno (…) i da se procesima digitalne produkcije, aproprijacije, prikazaivanja i distribucije slike istovremeno beleže i izazivaju društvene promene.

U galeriji Podroom pogledajte izložbu u koprodukciji Kulturnog centra Beograda i Apoteke iz Vodnjana (Hrvatska), na kojoj će biti prikazani radovi Siniše Ilića, Ansi Kasitonija, Dubravke Sekulić, Ljubice Cuce Sokić i Anike Strom. Kustoskinja ove izložbe je Zorana Đaković Minniti.

pikselizovane ulice Umetnost vandalizovanja uličnih znakova frida-kahlo-with-olmec-figurine-1939.-photograph-nickolas-muray.-r-nickolas-muray-photo-archives 10 inspirativnih citata: Ovako je govorila Frida Kalo jetlagged naslovna Kako stvarno žive stjuardese naslovna stripovi Stripovi koji pokazuju ono što retko izgovaramo ·