Jupiter Uzdizanje
KULTURA · film/TV

Rediteljski par Wachowski vam predstavlja novu svemirsku operu. Glavni junaci filma “Jupiter: Uzdizanje” su par intergalaktičkih ratnika Jupiter Džouns (Mila Kunis) i Kejn Vajs (Čening Tejtum). Njih dvoje zajedničkim snagama boriće se za sudbinu planete i njenih stanovnika.

Od autora Matriks trilogije stiže još jedna spektakularna naučnofantastična priča koja danas kreće u osvajanje domaćih bioskopa.

Jupiter Džouns je rođena pod zvezdanim nebom, sa znacima koji su ukazivali da je predodređena za velika dela. Međutim, u stvarnosti, sada odrasla Jupiter je obična čistačica. Stvari se menjaju kada genetski modifikovani bivši vojnik Kejn dođe na Zemlju sa namerom da je pronađe. Jer, njen genetski kod govori da se radi o osobi koja može poremetiti ravnotežu u svemiru…

Film krasi raskoš fotografije. Ekipa je za potrebe ovog filma razvila sistem „PanoCam”, rig od šest kamera koje se postavljaju na helikopter kako bi se snimile grandiozne panorame, koje kombinovane sa vrhunskom animacijom daju utisak slike veće od života.

U ulogama Jupiter Džouns i vojnika Kejna Vajsa pojavljuju se Mila Kunis i Čening Tejtum, najpopularniji glumci mlađe generacije Holivuda, lik zlog Balema ovekovečio je Edi Redmejn.

Pored Kunisove i Tejtuma u filmu igraju: Šon Bin, Vanesa Kirbi i Teri Gilijam.

Oskar Kontorverzni Oskar #OscarsSoWhite FEST 43. FEST : Tu smo! U sazvežđu pobednika Odlične crne komedije Odlične crne komedije Pogledajte novi trejler za petu sezonu serije "Game of Thrones" Pogledajte novi trejler za petu sezonu serije „Game of Thrones“ ·