Just A Maestro (JaM)
PULS GRADA · gastro

Mesto sasvim posebnog senzibiliteta, neobičnog enterijera i vrlo prijatne atmosfere otvoreno je na poziciji nekadašnje Costa kafeterije na malenom trgu gde se ukrštaju Knez Miletina i Šantićeva ulica. Potpuno redizajniran prostor, sa nizom detalja i svetlih tonova ovom je prostoru dao neobično toplu i prisnu notu, na koju se sasvim skladno nadovezuje ovdašnja gastro ponuda i veoma ljubazno osoblje.

Fino koketirajući sa orijentalnim uticajima, uz varijacije na temu moderne evropske kuhinje, JaM ostavlja sjajan utisak za svako doba dana i svaku priliku, od ozbiljne ponude za doručak do fenomenalne selekcije dezerata. Jelovnik je dugačak taman koliko treba, uz dnevne preporuke, a otvara ga bogata ponuda za doručak u rasponu od  američkih palačinki i ovsenih pahuljica, preko poširaniih jaja i omleta, do kačamaka i prženica. Uvodni potaž od cvekle sa kozjim sirom pokazao je kako se i koliko ovde smelo promišlja, a taj trend nastavlja se i u odeljku Jammin’ gde smo probali nežni patlidžan sa mileramom i narom. Rižoto sa bundevom, čvarcima i slaninom ubedljiva je fuzija ukusa, a u glavnom delu pažnju privlače i juneći jezik i pačji batak sa interesantnim prilozima.

Bez obzira šta ste i koliko birali, nikako ne smete propustiti ovdašnje poslastice, a one mogu biti i glavni motiv za posetu ovom šarmantnom mestu. Sjajni limun tart sa korpicom od pistaća, kremasto-hrskavi čokoladni tartufi, nežni a efektni tartovi, Maestro čokoladna rapsodija sa lešnicima, ili pak puterasta badem krema zapečena sa sezonskim voćem samo su deo ovdašnje slatke magije, a koju možete poneti u vidu čokolada, selekcija domaćih džemova, koji su u pakovanjima „za poneti“. Više nego prijatan, fino ušuškan gastro kutak koji ćete zavoleti na prvi dolazak i čuvati kao omiljenu „tajnu“ gradsku destinaciju.

Just a Moment.: Za više od jednog trenutkaOtvori galeriju
Lino Pillows_cover Brz i lagan doručak – rešenje za užurbano porodično jutro Easybox EasyBox: Švedska ideja, domaća hrana džintonikcaj Džin i tonik, ali ne i mamurluk Saint Ten - prijatan žamor i fino gastro okruženje Hotel Saint Ten: Da li ste raspoloženi za branč? · ·