Just Leaders ilustracije
KULTURA · art

Slikar Gunduz Agayev stekao je svetsku, takoreći internet slavu zahvaljujući svojim pređašnjim serijama ilustracija „Holy Selfie“ i „Global Police“ ali je novim ilustracijama još jednom potvrdio sebe kao ozbiljnog komentatora i kritičara društva kako modernog, tako i onog koje seže u istoriju.
Njegovi novi radovi pokazuju šta Agayev misli o svetski poznatim liderima, i o njihovom doprinosu ljudskoj civilizaciji…

Za one ljude koji su na svojoj koži osetili teške odluke svetski poznatih lidera ovakve ilustracije ne zahtevaju nikakva posebna objašnjenja.
Čak i kada se njihova lica zamene kosturskim glavama, svet nekako uspeva da prepozna te strašne fizionomije, i da sa jezom razmišlja o dometima njihove „kreativne“ politike.
Svetski poznati lideri, predsednici i vođe na ilustracijama Gunduza Agayeva izgledaju jednako zastrašujuće, baš kao i njihova dela, po kojima će ih svet, zasigurno, jedino i pamtiti!

Pogledajte kako je jedan slikar progovorio o tome šta je zajedničko velikim vođama…

Adolf HitlerOtvori galeriju
Ajvazovski slike mora Očaravajuća snaga mora na slikama ruskog umetnika iz 19. veka Uvredljive razglednice kao umetnički projekat Uvredljive razglednice kao umetnički projekat cover1 City letnja preporuka #16: Izložba „Material Light” 10544857434_77fbdae567_b City letnja preporuka #25: Rudnici kulture ·