Kad loš kasting pokvari film
KULTURA · film/TV

„Dracula Untold“ je odigrao svoje u bioskopima, novi grof-vampir je Luke Evans, koji je uspeo da pokupi pohvale za svoju glumu u filmu koji je ocenjen kao razočarenje. Ipak, u slučaju Coppolinog filma iz 1992. ništa nije loše, izuzev nesrećno odabranog Keanu Reevesa za ulogu strasnog ljubavnika. Film je ipak uspeo da se vine iznad prosečnog, ali ovaj loš odabir glumca samo je zrno peska u moru loših kastinga.

Svaki put kada se nađete u bioskopskoj sali od vas se očekuje da nestvarno prihvatite kao zbilju, jer drugačije vas priča neće uvući u sebe. Ovaj fenomen zove se suspenzija neverice, i predstavlja prećutan dogovor između vas i tvorca filma, ali ponekad je zaista nemoguće da se izgubite u fantastičnim svetovima velikog platna, a jedan od razloga za takvu omašku mogao bi biti pogrešno odabran karakterni ili glavni glumac. Pogledajte koji su filmovi mogli biti bolji da su se na mestu odabranih glumaca našli neki bolji momci i devojke.

Colin Farrell kao Aleksandar Veliki (Alexander)

Farrell je bio prilično jasan oko toga da neće odbaciti svoj irski akcenat prilikom snimanja istorijskog spektakla, a kako bi se zakamuflirala ova bizarna situacija i sporedni glumci (Val Kilmer, Jared Leto) su takođe usvojili ovaj za njih lažni akcenat i sve je postalo smešno umesto da bude uzvišeno.

Topher Grace kao Venom (Spider-Man 3)

Ume da igra dobroćudnog naivčinu, ali zloću, lopova sa opasnim alter egom baš ne ume, što se i vidi, prilično očigledno u filmu.

Sean Connery kao Marko Ramius (The Hunt for Red October)

Te godine bio je jedan od najuspešnijih filmova na bioskopskim blagajnama, međutim nelagoda oko izraženog škotskog naglaska nije mogla ostati neprimećena, naročito ako u obzir uzmete da u podmornici svi drugi ili govore ruski ili zvuče kao da govore baš taj jezik.

Kevin Costner kao Robin Hud (Robin Hood: Prince of Thieves)

Costner se zaista potrudio da ovlada britanskim akcentom, smatrajući, što je ispravno, da Robin Hud baš tako govori. Ono što je nastalo kao rezultat filma bilo je toliko neuverljivo, da se do kraja filma verovatno i sam postideo od silne nemoći.

John Wayne kao Džingis-kan (The Conqueror)

Holivudski producent Howard Hughes je bio zaista spretan čovek, ali Wayne kao Džingis-kan, krvožedni mongolski osvajač, pa toga nema ni u najluđim snovima dece od 5 godina.

Denise Richards kao doktorka Christmas Jones (The World Is Not Enough)

Najgori film o agentu 007 svih vremena. Iako je priča osrednja, i ne bi bila najniže na lestvici ove franšize, međutim odabir jedne glumice sasvim je upropastio celokupan utisak – zašto? Denise Richards kao doktorka, na kojoj to planeti? Ona izgleda kao striptizeta ili čirlidersica, ali naučnica koja demontira nuklearnu napravu, e, to stvarno nije moguće.

Keanu Reeves kao Jonathan Harker (Dracula)

Reevesa smo već pominjali kao zaista loš izbor za junaka koji mora biti strastveni zaljubljeni momak. Istina je da u Reevesu postoji nešto čedno i dečačko, ali da pomogne dami u nevolji, to je teško zamisliti. Dobar film, a bio bi izvanredan da su umesto robotizovanog Reevesa odabrali bilo koga drugog.

Sofia Coppola kao Mary Corleone (The Godfather III)

Možda je tatina želja bila silna, ali se mlađana, tada svega 19 godina, Sofia pokazala veoma slabom kao glumica i to u tragičnoj, gotovo šekspirovskoj roli. Ćerka mafijaškog bosa, koja umire kao plen međumafijaškog obračuna i svođenja računa bila je ogroman zalogaj za nju, ali je svojim mumlanjem upropastila i završni deo trilogije koju smo voleli.

Glupi i tuplji Da „Gluplji i tuplji Da“ u Cineplexxu Jesenji sitkomi Jesenji sitkomi: Tri pohvale i dve bruke Slobodna Zona Slobodna Zona na Bis Bo Jack Horseman Crtaći za odrasle: BoJack Horseman i Mr. Pickles · · · ·