pexels-photo-1246960
U VAZDUHU · urban flash

Seks je veoma moćna stvar. Osim što nas približava sa našim partnerom, on nam takođe i poboljšava raspoloženje, smanjuje kilažu, a postoje naznake da njegovo redovno upražnjavanje i produžava život. Naravno, ne sme se zaboraviti ni njegova osnovna funkcija, produžavanje vrste.

Verovatno već znate da hormoni imaju ključnu ulogu u uživanju u seksu, ali i da njihovi nivoi variraju tokom dana. Iz tog razloga je poželjno da vodite ljubav sa partnerom kada se i vaši i njegovi hormoni koji regulišu seksualnu želju nalaze na vrhuncu.

Eksperti tvrde da je najbolje vreme za vođenje ljubavi u 3 popodne. Kod žena se u tom trenutku hormon kortizol nalazi na vrhuncu, što im daje neophodnu energiju i koncentraciju. S muškarcima stvari stoje malo drugačije. Naime, oni najviše testosterona imaju u 7 ujutru, a njegov nivo se postepeno smanjuje u toku dana.

U 3 popodne, seksualna želja muškaraca je i dalje na zadovoljavajućem nivou, a ono što ovo vreme čini idealnim za vođenje ljubavi je činjenica da tada kod njih dolazi do porasta nivoa hormona estrogena, što ih čini emotivnijim i više spremnim da odgovore na potrebe svojih partnerki.

Znamo šta se pitate: Kako je moguće pronaći vreme za seks u 3 popodne kada smo tada oboje na poslu? Jasno je do je to praktično nemoguć zadatak, osim ako niste na odmoru. S druge strane, tu su vikendi pa se potrudite da tokom njih odvojite vreme za intimne odnose sa partnerom. Uostalom, bolje je voditi ljubav relativno retko, ali kvalitetno, nego češće, ali bez prave strasti i emotivne povezanosti.

photo-1487551034948-d0b33081aa35 7 mitova o introvertnim osobama page-cover Sulude imitacije poznatih brendova australia-destination-geography-68704 Slike koje pokazuju razlike između Velike Britanije i Australije 4e01d44eb1eb8e7fca8076aa917a75b9 Postoji samo 5 načina zaljubljivanja · ·