Qozop
KULTURA · fotografija · U VAZDUHU · urban flash

Fotograf Qozop u svojoj seriji nazvanoj „Spring-Autumn“ prikazuje ljude koji širom Azije sa svojim rođacima poziraju u zamenjenoj odeći, a ideja ovakve igre je da se ispitaju kulturne i generacijske razlike.

Qozop tvrdi da mu je najveći užitak predstavljao sam proces rada na projektu Spring-Autumn, koji je i zaključen zanimljivim krajnjim ishodom. Naime, autor kaže kako je mlade bilo lako nagovoriti na fotografisanje, ali da je preobražaj koji se dogodio u njihovim starijim rođacima ono što je dalo pravi duh ovom eksperimentu. Isprva nesigurne u svoje predstavljanje, njih je zamena uloga iznad svega učinila radoznalim i približila ih svojim mlađim partnerima u projektu. U našoj galeriji možete pogledati zabavnu zamenu uloga koja se odigrala pred objektivom ovog azijskog umetnika.

Kada mladi i stari zamene uloge Otvori galeriju
Mick Jagger Umetnost paparaco fotografije All Love Is Equal Fotografije zaljubljenih parova koje ruše predrasude Chrysler Building (Njujork) Zadivljujuće fotografije sa vrtoglavih visina Zapanjujuće fotografije Zemlje iz svemira Zapanjujuće fotografije Zemlje iz svemira · · ·