ulice
KULTURA · art

Ako ne volite kišu, smara vas da nosite kišobran i obuću koja ne propušta vodu, onda jesen i nije baš idealno vreme za vas. Tada ste vi tužni a grad je siv na svakom koraku. Možda bi umetnost mogla da vam oboji pogled, i grad više ne bi bio siv i kišovit?

Da, to je moguće u Južnoj Koreji, tačnije u Seulu. Tamo ljudi žele da budu napolju za vreme kišnih dana jer im umetnost boji korake. Project Monsoon je naziv projekta koji je rezultat saradnje lokalnih street art umetnika i kompanije Pantone, zahvaljujući kojima je stvorena magija na gradskim ulicama. Kada je suvo vreme ne vidi se ništa, ali čim počne kiša, na asfaltu se pojavljuju radovi naslikani specijalnim bojama (koje nisu vidljive golim okom dok se ulice ne pokvase). Tada ovi crteži bez velike muke navuku osmehe na sva mrzovoljna lica. Pogledajte u našoj galeriji kako ulice ožive kada počne kiša.

Project MonsoonOtvori galeriju
Inkubator cover Projekat „Inkubator: Inter/Akcija“ u Domu omladine Beograda Karolina Bregula, Office for Monument Construction (2016), film  cover Međunarodna grupna izložba „Dogodilo se sutra“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti iz kolekcije 2 Izložba Aleksandra Zografa: „Dizni kao inspiracija“ BNU2 Dani boje u Beogradu: Počinje šesta „Beogradska nedelja umetnosti“ ·