F1A6427-Edit-5a67365a9d0c7__880
fotografija

Jedina razlika između magle i oblaka je u tome što se pojavljuju na različitim visinama. U toku zime, hladna jutra i večeri su idealni uslovi za nastanak magle, koja nam otežava kretanje i čini nas mrzovoljnim.

Kada pogledamo kroz prozor svog doma i ugledamo gustu maglu, imamo želju da se zatvorimu u kuću, utoplimo, odremamo i pogledamo neki film, dok se vreme ne raščisti. U tim situacija, ukoliko moramo negde da idemo, mrsko nam je i za to krivimo vremenske neprilike. Za razliku od naroda koji žive na severu Evope, u našoj zemlji nemamo često situaciju da nam je u toj meri smanjena vidljivost usled ove vremenske nepogode. Upravo je magla u večernjim satima inspirisala Poljskog fotografa Pavela da izađe iz svog stana i uslika grad u kome živi. Šetajući ulicama nije zatekao previše ljudi, ali je imao jedinstvenu priliku za fotografisanje mostova, železničke stanice, kaldrmisanih ulica, koje su izgledale kao savršena scena za snimanje postapokaliptičnog filma.

U našoj galeriji možete pogledati kao izgleda poljski gradić u trenucima kada ga magla prekrije, a ova kolekcija mogla bi da vas podstakne da sledeći put kada se ovakvo vreme dogodi kod nas, izađete napolje i uživate u različitostima koje nam priroda nudi, bile one sunčane, snežne, maglovite ili kišovite.

Kada se magla spusti na gradOtvori galeriju
Pepeljugakaožrtvanapada Diznijevi junaci u središtu društvenih problema Cuma-Cevik-landscape-photography-4 Magični pejzaži hasselblad-masters-2018-aerial02 Nagrađivane fotografije u okviru Hasselblad takmičenja ugly-locations-beautiful-portraits-jenna-martin-lowes-34-5a1532032a804__700 Dobre fotografije na lošim lokacijama · · ·