cover insta_ivan
U VAZDUHU · grad

Ovo je definitivno najbolja “šupa” na koju ćete naleteti u našem glavnom gradu! Sam naziv “Šupa” nastao je iz dva razloga: prvi, jer predstavlja prostor koji je idealan za rad, i drugi jer nudi opušten pristup, lišen svih dnevnih stega. A sve to uz dobro piće, u centru Beograda.

Kafe Šupu vode Sava Jokić po zanimanju pedikir/manikir, i Dejan Cvetković visual merchandiser – u slobodno vreme maratonci, biciklisti, amaterski kuvari, baštovani i ljubitelji životinja. Njih dvojica su uvideli kako su Beogradu, u eri kafeterija i pabova, potrebne “oaze” – mesta u kojima se ljudi mogu osetiti dobrodošlo i prijatno, kao u sopstvenom domu.

Za idealnom lokacijom, koja bi odgovarala urbanoj oazi, tragali su više od pola godine. Zeleni venac im se činio kao pravo mesto, jer se nalazi blizu centra dešavanja, ali u istu ruku ušuškan je i izolovan od gradske vreve. Za manje od dva meseca sredili su prostor, koji je podeljen u dve celine.

Glavni motiv enterijera je cveće, koje se proteže kroz obe celine. U gornjem delu se primećuje industrijski stil omekšan prirodnim cvećem i specifičnim lusterima, a mnoštvo prozora pruža puno svetlosti. Donji deo je više “dome slatki dome” orjentisan, pa ćete tamo zateći cvetne fotelje, stolice različitih boja, oblika i starosti, u pratnji detalja i umetničkih radova koji su sakupljani godinama.

Uz klasičnu ponudu pića koja nudi razne kafe, čajeve, tople čokolade i sokove, tu su takođe i alkoholni napici. Oni dolaze u formi različitih žestina, posebno voćnih rakija koje se služe i kuvane, pa ako želite malo da se razmrdate probajte onu od maline. Pored likera, piva, kuvanog vina, tu su i razigrani kokteli, a perporučujemo da probate Mimozu u Šupi i Helti Mimozu.

Obavezno morate degustirati domaću kafu, i krajnje originalni kapućino sa šljokicama! Vegani neka ne brinu, jer za njih postoje specijalne veganske kafe, i veganske tople čokolade. Inače, uz sve tople napitke služe se ručno pravljeni ratluci, te se u Šupi iz nedelje u nedelju trude da ukusi budu drugačiji.

U Šupi ćete se zasigurno opustiti uz zvuke 60-ih, 70-ih, 80-ih godina. Dok ćete ponekad uz jazz melodije čuti i glasove kultnih domaćih pevačica, poput Bisere, Lole i Bebi Dol.

Ako ste u Šupi eventualno propustili žurku Balkan i eros party, koja je bila specifična po služenju kadaifa i zvuku Istoka, ili promociju romana Papirne disko kugle Dragoslave Barzut, savetujemo da budete u toku sa daljim dešavanjima. U budućnosti su planirani “kućni koncerti”, odnosno nastupi neafirmisanih mladih muzičara i muzičarki, javna čitanja, promocije knjiga, i naravno neke nove žurke. Vidimo se u Šupi!

IMG_1863 I u Beogradu se može jesti „Ruby” čokolada DJB_8188 Umetnička instalacija – korak ka zelenijem Zelenom vencu beogradska-zima-2018-prva Beogradska zima: Zanimljive praznične manifestacije za sve uzraste i ukuse FTM_1560_cover Mladenački paketi hotela Holiday Inn · · · · · · · · ·