Kajakaši na Adi
PULS GRADA · sport&rekreacija

Tokom najtoplijeg meseca ovog leta, stanovnici prestonice pronašli su osveženje i predah na „beogradskom moru“, gde ih je čekalo mnoštvo lepih iznenađenja. U saradnji sa Kajakaškim savezom Srbije, u Knjaz Miloš kutku na platou kod sudijskog tornja, tokom dva vikenda družili su se sa svetskim šampionima, ali i besplatno učili da voze kajak.

Druženje je počelo trkom oko Knjaz boce na jezeru, u kojoj su sa svetskim šampionima vesla „ukrstili“ Marija Srećković Savić, Snežana Dakić i Miloš Milovanović. Tog vikenda, mnogi su po prvi put osetili čari tog atraktivnog sporta, a već sledećeg su najmlađe dočekali juniorski reprezentativci, koji su bili i više nego raspoloženi da podele svoja znanja i pomognu zainteresovanima da savladaju novu veštinu. Da vreme prođe još lepše, u boljem raspoloženju i uz obavezno hladno osveženje, pobrinuo se Knjaz u novom pakovanju od 1,75l koje je idealno za deljenje sa prijateljima i porodicom pri svakom okupljanju, kako kod kuće tako i u prirodi.

Zahvaljujući momcima koji su „za veslo ispred svih“, kajak postaje sve popularniji sport. Pored činjenice da se trenira na otvorenom, u vodi, kajak ima i mnoštvo drugih prednosti. Ujedno je izuzetno naporan sport, jer svaki zaveslaj pokreće celo telo i razvija ravnotežu i snagu. Mnogi posetioci Ade upoznali su se sa tajnama tog sporta, a otkriveni su i mladi talenti koji će možda već tokom narednih godina nastaviti niz uspeha naših šampiona Marka Novakovića, Nebojše Grujića i Marka Dragosavljevića.


Red Bull King of Rock Kivnač Dinler novi-stari King of the Rock šampion Teahupo’o, Du Ciel - opasnost i lepota na jednom mestu Teahupo’o: Opasnost i lepota na jednom mestu Vežbanje Vežbanje nije ključ uspeha za gubitak kilograma Nike kampanja Vrhunski domaći sportisti u globalnoj Nike kampanji ·