dark-2568310_1280
PULS GRADA · gastro

Dva nova istraživanja jednog kalifornijskog univerziteta potvrdila su da konzumiranje čokolade može da ima pozitivne efekte na naš nervni sistem. Oni su dobijene rezultate povezali sa pozitivnim promenama koje se mogu javiti kod zapaljenja, smanjenih funkcija memorije, promenama raspoloženja ili slabim imunitetom.

Ono što se ističe kao bitno jeste da nemaju sve vrste čokolade isti efekat. U borbi protiv stresa najjača je crna čokolada, i to ona sa više od 70% kakaa. Već je poznato da je ona bogata antioksidansima flavonoidima, ali je ovo prvo istraživanje koje je uzelo u obzir njihov efekat na ljudski mozak.

Do sada se gledao uticaj veće količine šećera na neurološke funkcije, a sada je po prvi put razmatran uticaj veće količine kakaa u malim dozama. Što je veća njegova koncentracija, to su očigledniji pozitivni efekti na ljudski organizam.

cita City letnja preporuka #74: Citedella Lounge Bar & Restaurant u Budvi Neodoljivi Home Made kremovi City letnja preporuka #63: Neodoljivi Home Made kremovi – Nocciola, Bianca i Sunny Mango IMG_6531_1 City letnja preporuka #91: Osvežavajući kokteli restorana Just a Maestro PET 0,75L JABUKA copy City letnja preporuka #36: Letnje osveženje – 100% ceđeni sokovi · · ·