reality-anxiety-comics-jacob-andrews-2-5af16d1def63a__700
KULTURA · strip

Džejkob Endruz je kreativni genije koji stoji iza sajta For Lack Of A Better Comic. Njegovi stripovi pokrivaju brojne intimne teme kao što su najlepša i najneprijatnija osećanja, očekivanja od veze ili odnos sa partnerom. Koja god tema da je u pitanju, u Džejkobovim stripovima ona je dočarana iz jednog vickastog, ali ponekad i mračnog ugla.

Ovoga puta, tema sa kojom se Džejkob uhvatio u koštac, a koja se tiče mnogih ljudi, jeste anksioznost. Ne, on se ne bavi onim ekstremnim slučajevima kao kada vas usred noći probudi snažno lupanje srca, pa se pitate da li ćete umreti. Ono što je tema ovih ilustracija jeste blaži oblik anksioznosti zbog koga se osećate kao luzer i strahujete da vam se ceo svet potajno smeje. Svi se ponekad čudno osećamo, a Džejkob ima talenat da dočara te situacije u kojima se svi prepoznajemo, ističući kako apsurdno i bolno takvo stanje može biti.

Na Džejkobovom Instagram profilu  i u našoj galeriji pogledajte neke od najzanimljivijih ilustracija i reakcija na iste. U kojoj situaciji se vi prepoznajete?

Anksioznost nasuprot stvarnostiOtvori galeriju

collage Satirične ilustracije koje najbolje prikazuju život frilens umetnika collage Uopšte nije lako biti dama tokom zime collage 10 tipova ljudi koje ćete sresti na svakom radnom mestu collage 2 Kad se igra reči pretvori u zabavne ilustracije · · ·