disney-land-2584304_960_720
KULTURA · fotografija

Diznijeve princeze su planetarno popularne. One predstavljaju inspiraciju za većinu devojčica tokom odrastanja. Upravo iz tih razloga Dizni je pažljivo kreirao njihove karakterne osobine, verujući da će postati model ponašanja.

Pored toga što su inspirisale devojčice, princeze su tema radova brojnih umetnika, koji su ih zamišljali u potpuno drugačijem kontekstu od onog kako su predstavljene u crtaćima. Najčešći fokus njihovih ilustracija je bio: šta bi Diznijeve princeze radile u današnjem društvu, kako bi se snašle i da li bi poklekle savremenim uticajima? Međutim, ruska umetnica, Viktorija Košeleva, odlučila je da napravi seriju ilustracija koje su posvećene njihovom fizičkom izgledu. Projekat Fat Disney Princess omogućio nam je da princeze vidimo kao one koje se, baš kao i svaka druga žena, bore sa kilažom. 

Ruskoj umetnici je upravo izgled bio prvi zanos i fokus u kreaciji, a na koji način ih je ugojila, pogledajte u našoj galeriji.

"Snežana i sedam patuljaka"Otvori galeriju
Portraits_of_celebrities_by_Alan_Light1 Fotografije poznatih između 1980-1990. godine No_context_hmmm_moment_pictures22 Fotografije koje je teško opisati pageshanghai Šangaj: Grad između tradicije i modernosti photo-project-wait-watchers-haley-morris-cafiero-16-5a8bf313d85bb__700 Na koji način ljudi posmatraju gojazne · · ·