Artist-turns-characters-of-our-childhood-as-bloody-as-those-of-Tarantino-5a53ead889536__605
KULTURA · art

Silvan Sari, poznat po imenu Tohad, je francuski konceptualni umetnik koji živi i stvara u Tuluzu. Njegovi radovi variraju od divnih ilustracija do uzbudljivih video igrica koje uvek donose fantaziju u naš svakodnevni život.

Ovog puta Sari je odlučio da uzme neke od najomiljenijih likova iz naših najdražih priča iz detinjstva i pretvori ih u zlikovce koji izgledaju kao da su izašli iz filmova Kventina Tarantina. Inspiraciju za svoje radove je pronašao u ostvarenjima omiljenog režisera. Tarantinovi filmovi su poznati po oštrim dijalozima, neskrivenom nasilju, krvi na sve strane, fragmentiranoj hronologiji i opsesiji pop kulturom. Prepoznatljivi su i po izmišljenim robnim markama koje najčešće nakon njegovih filmova postaju komercijalni brendovi. Umetnik iz Francuske je pokušao da u svojim ilustracijama spoji Tarantinov oštar i nasilan stil i nežne, romantične, duhovite junake iz crtaća. Pogledajte u našoj galeriji na koji način je ilustrovao ovaj nesvakidašnji spoj.

Ilustracije francuskog umetnikaOtvori galeriju
5a57135547e29-swastika-transformation-street-art-paintback-berlin-31-5a56154f08377__700 Ovako se treba boriti protiv neonacista Skoro pa otpor_cover Izložba „Skoro pa otpor“ u Umetničkom prostoru U10 Moskovski cirkus_cover Moskovski cirkus na ledu u Sava centru inspiring-disabled-artists-116-59379b5e26cda__700_cover Ni invaliditet ih ne sprečava da stvaraju umetnička dela · · · ·