page-logotipi-osamdesete
PULS GRADA · dizajn

Jedan grafički dizajner, na internetu poznat po svom nadimku FuturePunk, je odlučio da napravi seriju logotipa za popularne internet brendove kao što su Google, Facebook i Netflix, ali da ih uradi tako da izgledaju kao da su nastali ’80-ih, inače omiljenoj dekadi ovog momka.

On je već pokazao entuzijazam za sve retro trendove poslednjih godina, kao što su popularni synthwave, simpsonswave  i vaporwave, pa je odlučio da sa svojom novom kolekcijom da doprinos popularisanju ovakve estetike. Njegovi logotipi su veoma uverljivi i podsećali bi nas na osamdesete i da nismo bili upoznati sa konceptom kojim se rukovodio njihov autor.

Kada je u pitanju moda, pretposlednja decenija 20. veka je često nipodaštavana zbog preterivanja, ali mora se priznati da futuristički dizajn osamdesetih i danas ne izgleda toliko loše. Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda kada moderni dizajneri pokušavaju da rekreiraju ovakvu estetiku, i ne zaboravite da zapratite FuturePunk-a na Instagramu.

Twitter logo u stilu dizajna '80-ihOtvori galeriju

naslovna Zašto su nam toliko potrebne tradicionalne zanatlije? 6928360-13606929_cover Originalne reklame na javnim mestima Škrabac pokloni Gde se sve skrivaju Škrabac dosetke? Primeri urbanog dizajna Primeri urbanog dizajna koji bi ulepšali i naš grad · · ·