Cropped_World_Plus_Four_cover
PULS GRADA · aktuelno

Svet se neprekidno menja, i mi često verujemo kako tu ne možemo ništa da promenimo. Međutim, ako je verovati istraživanjima onih koji se bave zaštitom i onako oštećenog ozonskog omotača, samo našom brigom o planeti možemo da je sprečimo da postane jedno veoma vrelo mesto.

Ako pažljivo proučite mape koje vam prilažemo u ovom tekstu videćete kuda nas vodi mogućnost nebrige, odnosno šta će se sve menjati ako se planeta zagreje za samo 4 stepena više!

Mikronezija će nestati, jednostavno će je prekriti talasi! Pakistan i južna Indija biće zasigurno napuštena mesta, a Evropa će se polako ali sigurno pretvarati u pustinju. To su vam rezultati istraživanja koja su sprovedena za slučaj da se čitava Zemlja zagreje za samo 4 stepena.

U slučaju da spadate u one koje je teško ubediti u ovakav scenario, pomislite samo kako je vreli talas ove godine (poznatiji kao Lucifer) harao prostorima Evrope, ali i kako je ovih dana uragan Harvi potopio dobar deo Teksasa.

U slučaju da se zagrevanje planete nastave, postoje i države koje bi mogle da osete izvesne benefite od takvih klimatskih promena, tako bi na primer, zapadni deo Antarktika, kao i severna Kanada, Skandinavija ili Sibir dobili veći broj toplijih i sunčanih dana, pa bi tamo vegetacija počela da buja! U ove krajeve selili bi se oni kojima bi život u suši i na visokim temperaturama postao nepodnošljiv!

Iako naučnici tvrde da ovakve promjene neće zadesiti planetu još desetinama godina, nije zgoreg da vam saopštimo da neki delovi Antarktika već sada postaju zeleniji nego što su to bili ikada pre!


pagecoveruragan Hjuston pre i posle uragana Harvi Davor Štefanek Under Armour prodavnica otvorena u Beogradu Tourist Go Home Turizmofobija: Spontani otpor masovnom turizmu Bojana Ordinačev - Marella otvaranje MARELLA: Čuveni italijanski brend stigao u Beograd · ·