Kako će vam mobilni telefon ukrasti dušu
U VAZDUHU · urban flash

Francuski fotograf Antoine Geiger uživa u stvaranju fotografija na kojima ljudska lica gube svoje obrise i jasne crte, jer su i suviše dugo zagledani u svoje mobilne telefone. Projekat pod nazivom „Sur-Fake“ nastoji da pokaže probleme koji se pojavljuju sada kad je svet potonuo tako duboko u potrebu za pametnim telefonima i tabletima, da takvo ponašanje bez ograđivanja možemo nazvati oblikom zavisnosti.

Možda niste oduševljeni činjenicom da se prepoznajete kao potencijalno „obolela“ osoba, ali u slučaju da se na nekom mestu nađete bez mogućnosti da proverite poruke, pozive, ili neku informaciju na društvenim mrežama, u zavisnosti od vaše reakcije i dijagnoza bi bila različita. Prema novijim danskim istraživanjima, osobe koje provode mnogo vremena u virtuelnim svetovima često su vrlo nezadovoljne sopstvenim životom, smatraju ga manje vrednim, karakterišu sebe kao depresivnu osobu, ili pokazuju otvoreno znake depresivnosti.

Antoine Geiger ima samo 20 godina, i mogao bi baš kao i većina njegovih vršnjaka da bude opsednut novim mobilnim telefonom ili nekim četom na društvenoj mreži, ali umesto toga on bira da živi na relaciji, Engleska – Francuska i Holandija, da izlaže u ovim gradovima svoje radove i da se bavi ozbiljnim temama, koje skreću pažnju na negativne društvene pojave kojima smo okruženi.

Ovisnici o društvenim mrežama i mobilnim telefonima imaju zašto da se zabrinu!Otvori galeriju
Stache Shield Stache Shield – štitnik za sve čiste brke ovog sveta Legendarni slogani Top 10: Najčuveniji slogani na svetu Nestašne mačke Nestašna mačija posla Polarni zec prinuđen je da jede sneg da bi utolio žeđ U carstvu snega i leda: 13 životinja sa Severnog pola · ·