coverspavacasoba
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Osvežite standardno prolećno čišćenje tako što ćete uneti nekoliko novih i svežih izmena u vašu spavaću sobu. Ako budete pametno birali, jednostavni dekorativni trikovi poslužiće “na duge staze”. Uvedite ove nove ideje i trendove u vašu oazu mira, koji vas neće razočarati, pa počnite polako da zavrćete rukave i spremite se na kreativan rad.

Lanena posteljina

Ovaj lagani, prirodni i prozračni materijal idealan je za prelazne dane, kada hladnoća popušta a počinje da biva sve toplije. Lan će vas hladiti i grejati, u zavisnosti od vremenskih prilika. Učiniće krevet prijatnijim, a vaše snove lepšim, ušuškanijim i daleko mirnijim. Preporuka je i da kada budete birali posteljinu izaberete onu neutralne nijanse ili onu u boji peska.

Okruglo ogledalo

U spavaćoj sobi ogledalo je definitivno neizostavno. I dok obično svi imaju veća, pravougaona ogledala, ove godine bilo bi lepše da ih zamenite manjim i okruglim, na primer. Tako će više delovati kao šik detalj i ukras, ali ćete i dalje moći da se suočite sa svojom prirodnom, jutarnjom lepotom, svaki dan.

Vazdušaste zavese

Dozvolite da se sunce ušunja u sobu i nežno vas probudi. Zato se otarasite teških zavesa od tamnih materijala, i zamenite ih belim i skoro providnim zavesama od lakih materijala. Ako vam je čisto bela pomalo dosadna, onda nađite one koje imaju dekoraciju sa strane u vidu veza ili diskretnih aplikacija.

Unikatna šipka za zavesu

Sve je u detaljima, pa kom ćete prostoru posvetiti posebnu pažnju ako ne upravo onom predviđenom za mir i relaksaciju. Te tako kada izaberete jednostavne zavese, nađite odgovarajuću šipku sa neobičnim detaljima na krajevima. Ukoliko se dvoumite, odlučite se za one s netipičnim geometrijskim oblicima.

Boho šik ukras za zid

Nije neophodno da spavaću sobu zatrpate porodičnim fotografijama i slikama. Bolje ostavite ovaj vid dekoracije za druge prostorije. Setite se, cilj je da postignete jednostavan utisak i stvorite čistu, zen oazu. Iz tog razloga nesvakidašnji zidni ukras će uneti željeni ekekat, bez da previše optereti enterijer.

Neobičan jastuk

Čiste, jednostavne linije i prirodne nijanse razbijte sa jednim ili više efektnih jastuka. Tako ćete uneti intimni utisak, jer će izabrani jastuk odisati vašim ličnim stilom, pa će soba zaživeti i dobiti specifičan vizuelni akcenat.

Poslužavnik za sitnice

Drveni, limeni, pa čak i mermerni, važno je da ima ručke sa strane. Idealan je za donošenje doručka u krevet i držanje svih neophodnih sitnica na jednom mestu. Postavite ga tik uz krevet, na noćnom stočiću, i poređajte kremu za ruke, sveće, knjigu, telefon, ogledalce, šolju sa čajem, dnevne novine, kutijicu sa omiljenim nakitom, budilnik…

Zidna lampa

Osim lustera ili velike lampe koja visi sa plafona i osvetljava čitavu sobu, potrebna vam je i jedna manja lampa, blizu kreveta, sa prijatnim, blagim svetlom pogodnim za čitanje. Pri odabiru posegnite za jednostavnim dizajnom, a dinamiku može uneti sijalica neobičnog oblika.

Jednostavan noćni stočić

Puno drvo je svakako najbolji izbor kada govorimo o materijalu. Generalno, što više prirodnih materijala i komada uvedete u svoju spavaću sobu to bolje. Stočić bi trebalo da ima fioku ili vratanca iza kojih se krije par pregrada, kako biste sve važne stvari imali pri ruci, lepo sakrivene i sigurne na jednom mestu. Celokupan prostor će onda delovati uredno, pročišćeno od suvišnih detalja i ukrasa, ali će i dalje oslikavati vaše dekorativne afinitete.

Funkcionalni mini ukras

Razmišljajte u pravcu sklopa lepog i korisnog. Neka ukras ima i neku namenu koja je vama značajna. Na primer, izaberite onaj koji će na idealan način držati vaš omiljeni nakit vidljiv na jednom mestu.

kamp Neverovatna mala kuća na točkovima kanc Kancelarija u kući? Zašto da ne! kuće Lude kuće širom Evrope japan Mini(malistički) domovi Japanaca · · · · · ·