Coca-Cola mladima panel sa učesnicima programa
U VAZDUHU · karijera

Potraga za poslom je za većinu nas prilično izazovna. Slanje biografija, pisanje motivacionih pisama i odlasci na intervjue predstavljaju situacije u kojima se od nas traži da se predstavimo u najboljem svetlu, a to mnogima nameće dodatni stres. Puno je načina da dobijemo dodatno samopouzdanje koje nam može pomoći da u procesu traganja za radnim mestom budemo što uspešniji.

Otkrivamo par trikova koji vam mogu pomoći:

Vežbajte kako da se predstavite – velika je verovatnoća da ćete dobiti priliku da se predstavite i kažete par rečenica o sebi. Zato je dobro imati spreman tekst ili barem osnovne infomacije o sebi. Važno je da istaknete osnovne podatke, prethodno iskustvo i motivaciju za posao koji očekujete. Kada se dobro predstavite, dobijate dodatno samopouzdanje, a osoba koja sa vama razgovara stiče utisak da ste spremni i sigurni u sebe.

Pripremite listu neprijatnih pitanja koja mogu da vam budu postavljena – kada napišete pitanja koja vam deluju kao „najgora moguća“, spremite odgovore za koje mislite da bi bili odgovarajući i razmotrite ih sa blliskim osobama. Oni će vam najverovatnije dati iskreno mišljenje o tome šta bi trebalo da kažete i kako da uobličite odgovore. Kada uradite ovu vrstu pripreme, bićete spremniji da reagujete u sličnim situacijama na intervjuima, jer vas pitanja neće iznenaditi.

Pohađajte kurseve, prijavite se za praksu ili volontirajte – postoji puno besplatnih edukativnih programa, kako na internetu, tako i u okviru različitih organizacija u vašem okruženju. Mnogi od njih su veoma korisni i mogu vam dati uvide u znanja koja vam nedostaju. Takođe, praksa je uvek dobar način da steknete znanja i veštine koje poslodavci traže, a može vam otvoriti vrata i za samo zaposlenje. Izdvajamo programe u okviru platforme Coca-Cola mladima koji pružaju priliku za usvajanje novih ličnih i poslovnih veština, praksu ili pak zaposlenje. Potrebno je samo da ustanovite koji program odgovara vašem niovu obrazovanja, ambicijama i interesovanjima i prijavite se za učešće. Ukoliko ispunjavate uslove i pokažete posvećenost i volju, velika je verovatnoća da će vam učešće u njima otvoriti nove mogućnosti!


IMG_20180407_080406_753 City letnja preporuka #76: Centar za neformalno obrazovanje Magnet house photo-1529400971008-f566de0e6dfc 5 stvari koje bi trebalo da uradite prvog dana na novom poslu collage 5 izjava koje mogu pokvariti vaš odnos sa šefom · · · · ·