Kako da malu sobu učinite većom
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Da li ste se ikada sreli sa nedostatkom prostora bilo u dnevnoj sobi ili bilo kojoj drugoj. Dizajneri tvrde da prilikom rasporeda slobodnih kvadrata u malim stanovima, najviše i najčešće stradaju one površine namenjene spavaćim sobama, računajući da je za takvu sobu dovoljno da imate krevet.

Ukoliko se iko od vas seća reklamnog slogana – Mala soba 3 sa 3, a šta u nju staviti… Ništa lakše, ništa lakše, lako je za razmeštaj, ako imaš nameštaj – onda vam je jasna poruka ovog teksta.

Nameštaj za malu sobuOtvori galeriju

Ipak, sigurno je da ste do sada potrošili mnogo vremena tražeći rešenje kako da pronađete ili odaberete nameštaj koji bi vam pružio nešto više slobodnog prostora. Ideje su mnoge, ali ukoliko imate makar i malo spretne ruke, to vam je sasvim dovoljno, jer većinu stvari sami možete da napravite. Ovde nije toliko reč o stolarskom zanatu, koliko o dobrom planiranju i uklapanju onih delova nameštaja koje imate, a koje je možda potrebno samo malo redefinisati. Jedna od opcija za pametno korišćenje svakog kvadrata jeste upotreba takozvanog „pametnog“ odnosno višefunkcionalnog nameštaja, a to bi značilo da pronađete način da improvizujete i koristite ono što imate, kako biste došli do željenog rasporeda elemenata u stanu. Ukoliko tragate za inspiracijom kako da ukrasite malu spavaću sobu, pripremite se da vas preplavimo idejama Praktična rešenja za male domove uvek su dobrodošla, ali imajte na umu da jedino zahvaljujući pomoćnim sredstvima – poput tapeta, ogledala ili slično vizuelno. možete izdužiti prostor. Sa druge strane, ukoliko su vam plafoni visoki, a celokupna kvadratura stana ne prelazi više od tridesetak, vreme je da se pozabavite efektnim rešenjima koja će koristiti zidove na više različitih, ali funkcionalnih načina.

Kako da ukrasite malu sobuOtvori galeriju
Saveti za preuređenje stana 5 korisnih saveta za preuređenje stana 17 neverovatnih stolica Stolice kao umetničko delo Kućna kancelarija Inspiracija za sređivanje kancelarije u kući Život u kućici na drvetu Život u kućici na drvetu · · · · ·