collage
PULS GRADA · stilistika

Iako se rolka prethodnih godina suptilno vratila u ženske garderobere, te smo je viđali u raznim kombinacijama, ova sezona donosi pravo osveženje kada je reč o ovom odevnom komadu! Dakle, zaboravite klasične stilske formule koje ste do sad praktikovali i prepustite se vajbu ’70-ih kada je moda bila više nego inspirativna, a rolke se nosile ispod košulje!

Da, upravo je ovo način na koji sve IT devojke nose rolku ove sezone. Ovaj mikro trend ne samo da je vrlo šik, već i jako praktičan budući da su u pitanju slojevi koji nas najbolje greju kada napolju zahladni.

Da je ovaj trend instant osvojio sve zaljubljenice u modu svedoči niz fotografija zabeleženih na ulicama svetskih metroplola tokom nedavno održanih Nedelja moda. Bilo da je nosite sa neobičnom bluzom, tankim pletivom, zvoncarama ili kombinezonom, rolka svakoj modnoj priči daje poseban retro štih.

Nas je apsolutno osvojila kombinacija bele rolke, kanadskog smokinga i belih čizama špicastog vrha, a najbolje od svega je što ove komade verovatno već imate kod kuće, te vam neće biti problem da sami postignete ovakav izgled. U nastavku pogledajte koji su to još načini na koje možete nositi rolku ispod košulje i pronađite inspiraciju za svoje jesenje odevanje.

1) U duhu ’70-ih

Stilske beleške:

Ovaj atraktivan kanadski smoking, odnosno teksas kombinezon dugih rukava, zahteva primesu neke svetlije nijanse koja bi dodatno istakla njegov kroj. Zbog toga je bela rolka u kombinaciji sa belim čizmama na štiklu sjajna opcija.

2) Sve je u slojevima

Stilske beleške:

Ova kombinacija idealan je primer mudrog slojevitog oblačenja. Tanka rolka zanimljivog uzorka savršeno nadograđuje smeli spoj haljine i pantalona zvonastog kroja.

3) Igra boja

Stilske beleške:

Ova devojka definitivno zna šta joj odlično pristaje! Džins zanimljivog puder plavog tona vešto je iskombinovala sa somotskom košuljom tople karamel nijanse, koja je još više došla do izražaja zahvaljujući tirkiznoj rolci koju nosi ispod nje. Za dodatnu dozu teksture, tu je mekana bež jakna kraće dužine.

4) Smelo

Stilske beleške:

Čak i košulja kratkih rukava može savršeno da funkcioniše u ovaj varijanti. Bitno je samo da se boje, teksture i dezeni dobro slažu.

5) Pastel na nov način

Stilske beleške:

Ova dama opredelila se za nešto ležerniju kombinaciju, te je laganu žutu košulju obukla preko bež rolke. Pantalone istog neutralnog tona unose pravi balans.

6) Animal print

Stilske beleške:

Kako je ove sezone animal print vrlo poželjan, košulja ovog dezena preko bež rolke biće pun pogodak. Za pravu dozu elegancije odaberite pantalone šireg kroja slične nijanse kako biste zaokružile look na najbolji način.


cover Naj nakit za jesen 2018. collage 7 načina da začinite svoje jesenje kombinacije f335ad6ca9d2c45a87bae29efe0f4172 Stilske greške koje nas čine starijim collage Zašto je pletivo omiljeni deo jesenjih kombinacija? · · · · ·