cover www.thesprucecrafts.com
PULS GRADA · deca

Ako je verovati meteorolozima, sledeća nedelja nam opet vraća pravu zimu i iznova donosi sneg. Ipak ne mora sve da bude tako crno, posebno ako je oko vas belo. Iskoristite zato ovakvo vreme da se zabavite sa svojom decom, pa i vi podetinjite, tako što ćete zajedno napraviti svima omiljenog Sneška Belića. U tekstu ćete saznati kako to da izvedete na najbolji mogući način, pa samo pripremite nepromočive rukavice i tople čizme, da biste bili spremni kad pahulje počnu da padaju.

Korisni saveti pre nego što počnete

Osnova svakog dobrog Sneška Belića jeste kvalitet snega i mesto gde ćete ga napraviti. Postoje dve vrste snega: takozvani vlažni, koji se brzo topi, i onaj suvi koji se sporije otapa. Najbolji sneg za Sneška Belića jeste onaj između ova dva. Ali pošto najverovatnije nećete imati priliku da birate, iskoristite onaj koji vam bude pri ruci. Tlo na kome ćete „sazidati“ Sneška treba da bude ravno, nikako strmo ili valovito. Zato ponesite lopatu kojom ćete raščistiti i utabati sneg na kom će se naći vaš drug Belić. Bilo bi dobro da ga postavite i napravite u nekoj senci, kako ga prvi topli zraci ne bi odmah uništili.

Težite strukturi 3-2-1

Sneško bi trebalo da se sastoji od 3 okrugla dela, gde je donji najveći, srednji nešto manji, a najviši najmanji. Najlakše je da prvo napravite glavu, iliti najmanju loptu. Sakupite sneg na gomilu, pa ga gnječeći i oblikujući formirajte u okruglu celinu. Učinite isto i za druga dva dela, pa ih povećajte tako što ćete valjati grudvu kroz sneg. Tako će se snežna lopta povećati, jer će se tokom valjanja sneg „nalepiti“ na nju.

Važno je postići stabilnost

Kada počnete da slažete, iliti gradite Sneška, postoji rizik da bude nakrivljen, pa čak i da se potpuno raspadne. Kako biste ovo izbegli morate primeniti ključni poduhvat prilikom konačnog sklapanja Sneška Belića. Važno je da svaku od tri grudve, dve koje predstavljaju telo i jednu koja je glava, blago spljoštite na gornjem i donjem delu. Tako će zapravo površine koje naležu jedna na drugu biti ravne, ali će se svuda okolo zadržati ovalni oblik.

Potrudite se oko finalnog oblika

Pošto ste napravili tri dela Sneška, i stabilno ih pozicionirali jednog na drugi, ostaje još nešto važno što treba uraditi pre nego što konačno krenete na svima omiljenu dekoraciju. Na mestu gde se grudve koje čine telo spajaju, dodajte još snega i dobro ga utapkajte. Tako ćete dodatno učvrstiti stabilnost gospodina Belića, a čitav njegov oblik delovaće kao da je iz jednog fluidnog, a ne iz tri posebna dela.

Budite kreativni kada dekorisanje dođe na red

Ovaj deo svi najviše vole, jer tada vaš Sneško Belić konačno dobija svoje lice, pa tako i ličnost. Naravno da su dugmad za oči (nekada su se koristili grumenčići uglja), a šargarepa za nos dobrodošli kao inicijalna dekoracija. Uz to još ide šerpa ili stari šešir za na glavu, i dve štrkljave grane za one koji žele da mu naprave ruke. Možete da mu dodate šal, kravatu ili leptir mašnu oko vrata, naočare za sunce, rukavice na trup kako bi izgledalo da ima ruke prislonjene uz telo. Originalan nos, umesto šargarepe, može biti lepa dugačka ledenica. Budite kreativni, pustite mašti na volju, a evo i originalnih primera u foto-galeriji ispod, koji će vas sigurno inspirisati da ove zime napravite barem jednog simpatičnog Sneška Belića.

(foto izvor: www.momtastic.com)Otvori galeriju
Rajićeva šoping centar Otvoren prvi snežni tobogan u Srbiji holding-hands-918990_1280 Šta da radite kada vi želite bebu, a partner ne? Petar pan i zvončica Jelena Gavrilović peva u filmu „Petar Pan i Magična knjiga Nedođije“ Snežana Predstava „Snežana i sedam patuljaka na ledu“ u Štark areni · · ·