cover
PULS GRADA · lepota

Jesen je vreme kada moda i šminka doživljavaju obrt sa kojim nastupaju novi trendovi koji će vladati do kraja godine. Zato je septembar pravo vreme da se informišete šta će to biti moderno, i samim tim počnete da isprobavate različite stilove na sebi. Kažu da su oči ogledalo duše, pa njima treba posvetiti posebnu pažnju, a evo i kako da to učinite ove jeseni.

Ubitačna bronza

Senke u zlatnoj, srebrnoj i bronzanoj nijansi prošle su test vremena i uspele da ostanu uvek moderne, a naročito prigodne kada dođe jesen. Lako se kombinuju sa skoro svakim šminkerskim stilom, i dobro se uklapaju uz ruž za usne jače boje, tipa bordo ili tamno braon. Ten treba da vam bude besprekoran, a ukoliko ste u žurbi, malo bronzera i crne maskare uz ovakvu senku biće dovoljno da sjajno izgledate.

Vatreno crvena

Sve varijante crvene boje uvek su dobrodošle na usnama, ali sada su još bolje na očima. Neobično deluje, ali će vaš pogled zasigurno biti dominantan, pa za početak nanesite liniju na donji kapak i pređite preko dela gornjeg. Ako budete zadovoljni slobodno dodajte još crvene senke, a ako se poigrate sa više nijansi dodaćete dimenziju i dubinu očima.

Sedefasto roze

Ove godine roze boja je procvetala širom modnih pista i modnih časopisa. Naravno, našla se i u šminkerskim vodama kao jedna od najzastupljenijih, te tako možete posegnuti za njom ako želite mekši i lepršaviji jesenji utisak. Sedefasto roze, nalik nijansi baletskih cipela, odlično će izgledati ako se nađe i na usnama i na očima.

Oči boje zalaska sunca

Zemljane boje, posebno terakota, a naročito narandžasta, u raznim varijacijama i slojevima stvoriće utisak zalazećeg sunca oko vaših očiju. Podsećaće i na pokrivač od jesenjeg uvelog lišća, pa će biti dobre kao šminkerski postupak kada idete na posao, u šetnju, i generalno tokom dnevnih aktivnosti.

Naglašeni donji kapak

Ukoliko ste bili ljubitelj nanošenja puno krejona na donji kapak, sada je ponovo došao trenutak da se vratite tome. Umesto standardno crne, isprobajte neku drugu boju, na primer maslinasto zelenu ili tirkizno plavu, onu koja će se uklopiti sa bojom vašeg tena i očiju.

Trendi ljubičasta

Mnogi neopravdano nisu neki ljubitelji ljubičaste boje u šminkanju, ali vi gledajte da ne pripadate ovoj grupi. Isprobajte kako će pristajati vašim očima, i ne zaboravite da su tamno ljubičasti karmini izuzetno popularni. Međutim, ne preporučuje se da kombinujete ljubičastu i na usnama i na očima, već se odlučite za jedno, a drugo neka ostane neutralno ili nenašminkano.

Braon mačje oči

Uokvirene, naglašene i iskošene oči u modi su svake godine, i to tokom čitave godine, ali najčešće se manifestuju u crnoj boji. Ove jeseni neka za promenu budu braon, što savršeno odgovara tom godišnjem dobu, ali i svakoj boji tena, kose i očiju. Delovaće manje napadno, dok će oblik oka i dalje biti lepo naznačen i istaknut.

pagecover Njihovi frizeri su otišli predaleko Eucerin anti-age nega Eucerin: Vreme je za efikasnu anti-age negu! cover Jesenji trendovi za lepe i atraktivne nokte U koju boju posle leta U koju boju da se farbate posle leta? · · · ·