cover www.leafly.ca i www.tollymcrae.co.uk
PULS GRADA · aktuelno

Vikend je pred nama, a sa njim i prilika za relaksaciju. Sve što želite u naredna dva dana jeste da vidite drage ljude, provedete vreme u prirodi, i usput prezalogajite nešto slasno. Upravo zato treba da oganizujete piknik. A kako da on postane piknik za pamćenje, saznaćete iz saveta u nastavku.

Piše: Isidora Spasić

Izaberite lokaciju

Bilo bi najbolje da odete u neku prelepu prirodu van grada. Tako ćete moći da šetate i istražujete pre nego što se smestite u mirni kutak. Ovo je naravno komfornije izvesti ukoliko imate auto, pa komotno možete ostati i u gradu dokle god pronađete lokaciju za piknik blizu reke ili u parku.

Odaberite dan i vreme

Subota i nedelja su kao stvoreni za piknik, posebno zato što onda mogu da mu prisustvuju oni koji imaju poslovne obaveze tokom radne nedelje. Imajte u vidu da je proslava rođendana ili neke druge prilike takođe zabavna da se priredi u vidu piknika. A zbog trenutno visokih temperatura, preporuka je da se na piknik uputite u ranije prepodnevne ili kasnije popodnevne sate.

Pozovite unapred ljude

Danas svi non-stop negde jure, pa čak i onda kad su na odmoru. Zbog toga pribeležite sve ljude koje biste pozvali na piknik, i javite im par dana unapred, kako bi se na vreme organizovali.

Napravite spisak

Dobri stari papir i olovka pomoćiće vam da na najbolji način sprovedete svoj piknik za pamćenje. Zapišite sve što treba da ponesete, uradite, i posebno kupite od hrane i pića. Svaki put kad se zbunite, sve što treba jeste da se uzdate u prethodno formiranu listu.

Ne zaboravite potrebštine

Pošto sunce trenutno prži, ponesite suncobran na rasklapanje i kremu za sunčanje sa višim faktorom. Sredstvo protiv komaraca i ujeda buba dobro će doći kad zahladi. Prostirke za ležanje, mini frižider pun rashlađenog pića, solarne lampe koje će kreirati prijatno svetlo kad sunce zađe, i prigodno ozvučenje – apsolutno su obavezni.

Uložite u ranac za piknik

Pletena korpa svakako je sinonim za piknik. I ukoliko je imate, slobodno u nju spakujte hranu, tanjire i escajg. Međutim, već neko vreme mogu se naći specijalni rančevi osmišljeni i dizajnirani upravo za piknik. U njih vredi uložiti jer će dugo trajati, a pošto imaju posebne pregrade i džepove, sve esencijalne stvari staće bez problema.

Osmislite meni

Najlepše je raspaliti roštilj, ali to samo ako nosite svoj gril i znate njime da baratate. Bezbednost na prvom mestu! Grilujte meso, ribu i povrće, a uz njih služite kuvani kukuruz i krompir salatu. Baget, „buđavi“ sir, pršuta i kuvana jaja, biće takođe zgodni. Ponesite salatu u velikoj plastičnoj činiji, i dresing za nju u teglici. Od voća u obzir dolaze breskve, dinje, borovnice i maline. A kada se govori o slatkišima, voćni tart i čokoladni keksići biće pun pogodak. Voda, limunada, domaći ledeni čaj, pivo i belo vino, samo su neki od predloga za piće.

Pripremite zanimacije

Ukoliko volite da budete aktivni, na piknik ponesite loptu, frizbi i set za badminton. S druge strane, društvene igre, poput rizika i čoveče ne ljuti se, zaokupiće vam pažnju i pokrenuti moždane vijuge.

Zaboravite na telefon

Ako pogledate oko sebe, videćete da su ljudi konstantno na svojim mobilnim telefonima. Vi tako nešto diskretno zabranite na pikniku. Jednostavno sugerišite svima da vreme prevashodno iskoriste za uživanje u prirodi sa svojim bližnjima.

Opustite se!

Jer to i jeste poenta piknika. Pošto ste sve organizovali, obavestili ljude, i pripremili hranu, sada je konačno došlo vreme da odahnete. U nekom trenutku se izdvojte, uvalite u obližnji hlad, zažmurite i osluškujte.

Atlantic Grupa, distributivni centar u Šimanovcima Atlantic Grupa: Rast prihoda uz dvocifreni rast profitabilnosti foto 2 NIS i Mastercard uveli novu uslugu za potrošače 67458295_2484328711629345_6515625938204491776_n Borba protiv bacanja hrane u Courtyard Belgrade City Center hotelu Lilly i Dove Vas vole i misle na Vas Lilly i Dove svečano obeležili početak zajedničke akcije popusta · · · · · · · · ·