289207bf4b64bc7f78c0649b1439c0b1_800_420
U VAZDUHU · urban flash

Da li osećate da je krajnje vreme da popričate sa partnerom o nekim važnim temama, ili smatrate da komunikacija nije jača strana vaše veze? Ukoliko je vaš odgovor na ova pitanja da, onda je ovo pravi trenutak da se suočite sa onim što vas muči, i krenete u rešavanje tinjajućih problema. Dobra komunikacija osnova je svake uspešne veze, jer se razgovorom prevazilaze kako manji, tako i veći izazovi.

Nije lako priznati sebi da je vreme za okretanje novog lista i ozbiljan razgovor sa partnerom. Do sada ste možda gurali probleme pod tepih, što je dovelo da nagomilanog nezadovoljstva. Međutim, uz predloge i savete koje ćete pročitati u nastavku, videćete da nije teško prići partneru i priznati kako se osećate u toj vezi.

Počnite sa lakšim temama

Važno je napraviti prvi korak, kasnije sve ide lakše. Stoga, za početak izbegavajte probleme koji vas tište. Vašem partneru je potrebno vreme da prepozna kako se osećate. Možete ga pitati kako je proveo dan, zatim da li je srećan i ispunjen u vezi, i naravno, da li postoji nešto o čemu bi on želeo da popriča.

Ne očekujte da partner čita vaše misli

Možda vi mislite da je najbolje ignorisati partnera, kako biste mu stavili do znanja da vam nešto nije po volji, ali ta poruka nikada ne stigne do njega. Važno je rečima iskazati ono što osećate, bilo lepo, ili ružno. Jaz između vas će se samo produbljivati, ukoliko partner mora da čita između redova. Sa druge strane, što ste otvoreniji i iskreniji, partner će bolje odgovoriti na vaše potrebe.

Pokažite interesovanje za partnera

Čest kamen spoticanja u vezi, jeste nedostatak pažnje i interesovanja. Ako niste radoznali da bolje upoznate osobu sa kojom delite život, ne znate šta je pokreće, interesuje i kakva je zapravo osoba, onda ta veza nema budućnost. Najbolji način da upoznate partnera, jeste da postavljate pitanja, i sami otkrijete nešto neobično o sebi, što ste skrivali.

Odložite sve moderne uređaje

Često se toliko zadubimo u svet društvenih mreža da i zaboravimo da je osoba koju volimo pored nas. Kada provodite vreme zajedno, trudite se da izbegavate korišćenje laptopa i ajfona. To je pravi ambijent za razgovor o važnim temama.

Razgovarajte sa partnerom kada je uznemiren

Ukoliko osećate da vaš je partner uzrujan ili da se povlači u sebe, najgore što možete da uradite jeste da čekate da ga ta faza prođe, ili da se ponašate kao da vam je sve potaman. Pitajte ga kako se oseća i da li ste vi tome doprineli. Važno je da imate pravi pristup i pokažete kako vam je stalo.

Razgovarajte dok ne rešite razmirice

Kada razgovarate o važnim temama, pokušajte da se postavite u kožu onog drugog. Ukoliko želite da vas partner razume, a niste spremni vi njega da saslušate, onda niste ništa uradili. Pokušajte da uvažite osećanja druge strane, i preuzmite odgovornost za svoje postupke.


saveti naslovna Ovo svi treba da znaju o preživljavanju peaceful_woman_repeating_a_mantra_728 Idealna mantra za vaš horoskopski znak extra_large-1537442009-cover-image Šta ćete videti na ovoj slici zavisi od vaših godina 5acf9eeb146e711e008b470e-750-562 Ovo je glavni pokazatelj da brak neće trajati još dugo · · ·