Planum KC
PULS GRADA · deca

„Lična disciplina i planiranje svakodnevnih obaveza mogu da budu zabavna igra u kojoj dostižemo nivo samostalnosti i samopouzdanja neophodan za suočavanje sa sve većim izazovima.“

Aleksandra Šarović Atanasovska

Zdrave navike stiču se od malih nogu i predstavljaju osnovu za uspeh u životu. Dobra organizacija je potrebna svima, a pre svega deci. Školske obaveze se povećavaju kako dete raste i često mogu biti veoma stresne za one koji nemaju radne navike. Zbog toga su učenicima potrebne dobre veštine planiranja da bi bili uspešni u školi, a i kasnije. Korišćenje planera im može biti od velike pomoći.

U izdanju Kreativnog centra nedavno je objavljen kreativan interaktivni planer namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji je kreirala Aleksandra Šarović Atanasovska. Ovaj planer obogaćen je pažljivo odabranim i dobro smišljenim vežbama koje doprinose ličnom razvoju. Pomoću zadataka za postavljanje ciljeva i planiranje PlanUM dnevnik stimuliše dete da bude odgovorno i istrajno. Osim što će deci i mladima pomoći da poboljšaju pažnju, formiraju radne navike, otkriju svoje talente i veštine i prepoznaju lične sklonosti i kvalitete, PlanUM dnevnik će podsticati roditelje da s detetom otvoreno razgovaraju o njegovim željama, potrebama, planovima, strahovima, dilemama i na taj način će doprineti razvijanju iskrenijeg i dubljeg međusobnog odnosa.

„Proces stvaranja ove knjige bio je pravo uživanje jer mi je moj dvanaestogodišnji sin Oleg bio uzor. Uočavala sam njegove potrebe i otkrivala načine kako da ih kreativno zadovoljim. Osim toga, uspela sam da probudim dete u sebi i da čujem glas koji me je vratio u detinjstvo. To mi je pomoglo ne samo da prepoznam nego i da istinski osetim izazove s kojima se mladi suočavaju i da ponudim autentična rešenja za univerzalne probleme mladih“, navodi autorka.


collage Upoznajte 7 najuticajnijih devojčica na svetu Majke i ćerke Kako vaspitavanje utiče na kasnije stavove o braku i deci cover www.pinterest.com i www.inspo.alifinds.net Jesenji modni trendovi za decu Reklamica City letnja preporuka #80: Knjigralište – za decu i roditelje · · ·