Ploča
KULTURA · muzika

U svetu u kome su doskora dve najčešće i najlogičnije mogućnosti za sahranu bile klasičan kovčeg ili kremacija, pojavljuju se nove ideje oko toga šta se može uraditi sa telom posle smrti. Jedna od njih je da se ono pretoči u gramofonsku ploču.

Kompanija „And Vinyly“, osnovana u Ujedinjenom Kraljevstvu 2009. godine, vodila se idejom da postoji neistraženo i neiskorišćeno tržište sastevljano od ljudi kojima se ne sviđaju posmrtne tradicije. Oni su rešili da na jedan humorističan način pruže novo rešenje za jednu ozbiljnu temu i omoguće ljudima da njihovi voljeni nastave da žive na jedan poseban način.

Postoji nekoliko usluga koje nude, a osnovna podrazumeva da pepeo pokojnika bude utisnut u gramofonsku ploču, koja se naknadno može zaista puštati. Sa same ploče može se čuti muzika, neki snimljeni govor, ili zvuci prirode. Paket obuhvata 30 ploča sa pepelom pokojnika, a postoji mogućnost angažovanja muzičara da snime posebnu pesmu, ili umetnika da iscrtaju omot ploče.

Ova usluga moguća je i za drage ljubimce, a pored toga, moguće je neke od ploča poslati u razne prodavnice širom sveta. Tako bi oni koji su za života bili ljubitelji putovanja mogli da nastave svoju avanturu i nakon smrti. Iako je u pitanju mračna tema, osnivači kompanije pristupaju joj sa zdravom dozom humora, u šta se možete uveriti na njihovom zvaničnom sajtu.

Sky Full of Song Veliki povratak Florence and the Machine insults-banner 10 najbrutalnijih uvreda među muzičarima E-Play „Šamarčina“ je posvećena ženama žrtvama nasilja Nomus-cover NOMUS: Međunarodni festival klasične muzike u Novom Sadu · · ·