collage
U VAZDUHU · urban flash

Svima nam je poznata situacija – napravili smo planove, sve osmislili i preračunali, međutim, desi se obrt i sve padne u vodu. Prvo što pomislimo je, zašto baš meni, ili kakav sam baksuz… Ta prepreka nas uspori, demotiviše, a ponekad čak i odustanemo od svog cilja. Međutim, ne mora da uvek da bude tako…

Nekim ljudima je teško da poveruju da su neuspesi i promene plana zapravo dobra stvar. Kada gubimo, jačamo svoj karakter, budi nam se kreativnost i postajemo spremni za sledeću stepenicu u životu. Najvažnije je da u datom trenutku damo sve od sebe, a ishod će nam sam dati odgovor na pitanje da li je pravi trenutak da nam se ostvare zamisli. Kako ne biste bili razočarani, te gubili samopouzdanje zbog stvari na koje niste mogli da utičete, pažljivo čitajte sledeće redove. U njima vam otkrivamo kako da savladate probleme i pritom nešto naučite.

1. Ne pokušavajte da držite sve pod kontrolom

Ljudima koji prave planove za sve što rade u životu, prepreke su najveći neprijatelj. Pokušajte da se opustite, jer se stvari često dešavaju mimo naše volje. Ne treba predviđati, niti previše očekivati, već prepustiti da rasplet situacije bude baš onakav kakav treba da bude. Što pre savladate ovu lekciju, život će vam postati mirniji i lepši.

2. Ne plašite se neuspeha

Prepreke u ljudima bude strah od neuspeha, međutim, sve što je potrebno jeste da promenite pogled na njih. Sledeći put kada se nađete u situaciji da vam ne ide, gledajte na to kao na izazov. To će vas motivisati da budete još istrajniji, i lakše ćete doći do cilja. Ako i ne uspete, ništa strašno, probaćete ponovo.

3. Izbegavajte negativne fraze

Kada naiđu na prepreku, ljudi često pomisle – Ja ovo ne mogu, ili Nema šanse da uspem. Umesto toga, bodrite sebe koristeći afirmativne rečenice. Možete ih ponavljati u sebi nekoliko puta u toku dana, i vremenom ćete shvatiti da vera u sebe nikada nije naodmet.

4. Probajte da probudite maštu

Kada bi se sve iz prve odvijalo glatko i bez trzavica, ne bi bilo potrebe za novim idejama i rešenjima. Treba izbegavati utabane staze, i biti spreman na iznenađenja. Prepreke stvaraju prostor za napredak, a ko zna, možda krajnja destinacija bude daleko bolja od planirane.

photo-1516822003754-cca485356ecb 5 razloga zbog kojih će vas ostaviti i žena koja vas ludo voli DwhQMrMUUAAXJtR-cover1 Optička iluzija: Koju životinju vidite na ovoj slici? couple-hs-637x397 Da li treba da živite sa parom? pexels-photo-7442 5 stvari koje nikako ne bi trebalo da uradite preko poruka · · ·