cover
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Toliko sati dnevno provedete zaokupljeni poslom da je bolje ne razmišljati i ne sabirati koliko vam vremena ode na posao tokom čitavog života. Lepo je i važno raditi ono što volite, iako to često nije jednostavno pa i moguće. Zato bi svakako trebalo da pruredite svoj radni prostor, bila to klasična kancelarija, lokacija koju iznajmljujete sa kolegama, ili soba u vašem stanu. Tada ćete se osećati motivisanije, a samim tim biti produktivniji i bolji u svojoj profesiji.

Mnoštvo boja za opušteni pristup

Svaki posao ume da bude naporan i stresan. Rokovi, sastanci, žurba.., sve to deo je poslovne rutine. Ipak, potrebno je da se dobro osećate kako biste bili produktivni, pa unošenje puno boja, tapeta, ukrasa, neobičnog nameštaja i detalja, može učiniti da se svi osećaju daleko opuštenije, što će povoljno uticati na opštu atmosferu i krajnji poslovni rezultat. Pačvork stolice, tepih sa atipičnim dezenom, fotografija ili slika velikog formata, tapete sa floralnim motivima, samo su neke od stvari koje će razonoditi radni prostor. Još jedan predlog: kao kontrast neka sve bude u belom, a knjige, ukrasi i cveće u jarkim bojama.

Mnoštvo boja za opušteni pristupOtvori galeriju

Drvo kao dominantan materijal

Nažalost, drvo zna da bude potcenjen i zanemaren materijal. A istina je da njegova masivnost, prirodna boja i kvalitet unose posebnu čar u prostor, i samim tim kompletno ga rešavaju. Od poda do plafona, kancelarija ili bilo koji drugi vid radnog prostora neka bude u elementima od drveta. Sto sa stolicama, police za knjige i materijal, ormarići, pregrade, sve to može biti od jedne vrste drveta, jer ćete ostatak dekoracije lako nadovezati ako imate dobru bazu. Starinski oronuli sto, upadljiva fotelja, ili obične drvene merdevine biće dobar akcenat – u isto vreme i poslovan ali i unikatan.

Drvo kao dominantan materijalOtvori galeriju

Neka zidovi diktiraju estetiku

Ukoliko želite brzu i efektnu promenu u prostoru predviđenom za rad, jednostavno promenite boju zidova. Znači, zadržite sav nameštaj, umetnička dela, i dekorativne sitnice, jer će druga boja zidova potpuno promeniti estetski utisak. Siva i tamno plava namenjene su za ozbiljniji izgled, roze za nonšalantan i krajnje opušten, a zelena i žuta za privatan, koji bolje pristaje za slučaj da radite od kuće. Uz zidove malo promenite raspored i osvetljenje, i za čas ćete dobiti potpun nov i osvežen prostor, spreman za nove radne poduhvate.

Neka zidovi diktiraju estetikuOtvori galeriju

Intimna atmosfera

Prednost rada od kuće nije samo da pravite pauzu kad hoćete, razvlačite se u pidžami, i lagano ispijate stotu kafu za redom, već je i u tome da prostor prilagodite isključivo sebi, svojim potrebama i ukusu. Osim što ćete izbeći sivilo i bezličnost većine kancelarija, u njega ubacite intimne elemente, poput poklona, fotografija, memorabilija sa putovanja, i drugih stvari od emotivne i materijalne vrednosti, koje će vas motivisati na rad. Ako je prostor mali, ne očajvajte, jer i najmanj kutak uređen po vašem ukusu daje vam kreativnu slobodu i pruža bolju koncentraciju.

Intimna atmosferaOtvori galeriju

Kul kancelarija

Bezdušne i monotone kancelarije nikoga neće konstruktivno motivisati. U slučaju da vodite biznis ili baratate sa coworking prostorom, podrudite se da ima dušu, te da se zaposleni osećaju prijatno. Puno svetla, lične sitnice, knjige i časopisi za čitanje kada se pravi pauza, olakšaće rad svima. Neka zidovi ne budu prazni, a ako ubacite mini stoni fudbal ili stoni tenis, svi će vas mnogo više voleti i ceniti. Dugački zajednički sto na kom svi rade zbližiće kolege i saradnike, i ne zaboravite udobne fotelje i kauč za relaksaciju, odmor, ali i kada dođu važni klijenti na razgovor.

Kul kancelarijaOtvori galeriju
bedbannercover Ovaj krevet ima sve Cover - Dvorište devica u kompleksu Alkazar (izvor tourinandalusia.blogspot.rs) Palata Alkazar: Prelepo zdanje koje smo gledali u „Igri prestola“ cover Najpopularnije boje za kuhinju u poslednjih 100 godina cover Putujte sa stilom: 15 prelepih kamp prikolica · ·