Kako se obući za posao
PULS GRADA · moda

Postoje određeni odevni predmeti, koji iako su deo letnje garderobe nikada nisu, niti će biti deo pristojnog „kancelarijskog“ odevanja. Verovatno vas čak i zamišljeni „dress code“ toliko plaši da svako jutro gubite dobrih 15 minuta razmišljajući o pristojnosti onoga što želite da ponesete tog dana na posao. U 10 jednostavnih pravila saželi smo čitavu misteriju pristojne i nepristojne garderobe za posao.

Najviše muke stvara činjenica da tokom toplih letnjih meseci niko, pa ni vi, ne želi da nosi sako i duge pantalone, već nešto lagano, lepršavo, nešto što bi moglo da podseća na plažu. I dok vi tako maštate pred vašim plakarima, vreme neumitno teče, stoga kad sledeći put pođete u kupovinu možda će vam ovaj podsetnik biti korisno pomagalo.

1. Nosite grudnjak boje kože

Ukoliko ste rešili da u kancelariji zablistate kao cvet bele rade, u haljini ili belom kompletu, šareni donji veš ostavite za druge prilike, u obzir dolaze samo bež i bela!

2. Bela košulja je uvek u modi

Svako dobro izgleda u beloj košulji, a za slučaj da se plašite da ćete izgledati obično, konsultujte „street style“ bilo kog magazina, tu ima pregršt ideja koje su nosive.

3. Pažljivo sa obućom

Ukoliko je politika kompanije u kojoj radite relaksirana po pitanju sandala sa otvorenim prstima ne zaboravite na pedikir, ali apostolke ili neke druge papuče se nose samo na plaži, i ne postoji razumno objašnjenje zašto biste ih nosili i na poslu!

4. Crno-belo je moderno i ove sezone

Najjednostavnija kombinacija – bela majica, crna kožna suknja je ujedno i večna kombinacija, naročito ako obavljate posao u kojem je neophodno da pokažete i optimalno poznavanje modnih trendova. Neko ovu kombinaciju može smatrati već viđenom, i dosadnom, ali ne verujte im – ovo je čista klasika!

5. Razmislite o kardiganu

Možda bi pravi savet mogla da da Victoria, koja u poslednjih godinu dana gotovo nikad, u poslovnim prilikama, nije viđena bez kardigana. On je odličan ukoliko radite u klimatizovanim kancelarijama, a omogućava da se raspustite čim pređete prag poslovne zgrade.

6. Neka vam „midi“ postane omiljena dužina

Midi bi u drugim prilikama videli kao „babsku suknju“, ali ne dozvolite da vam neznalice kvare ugođaj. Midi je retro, idealna za kombinovanje, u njoj i visoke štikle ne izgledaju vulgarno. Midi je kao Audrey Hepburn.

7. Ono što nosite vikendom ne nosite i radnim danima!

Na vama je da možda i fizički razdvojite ove dve kategorije, tek ponešto se može kao univerzalno nositi i u kancelariji i na sastanak sa dečkom, ali većina stvari, zapravo ne može…

8. Blejzer za broj veći

Baš kao Michael Kors možete da na romantičnu haljinu dodate nešto oštrijih ivica, poput ovog blejzera, pa da čitava kombinacija postane savršena za poslovne sastanke.

9. Garderoba za posao ne mora da bude dosadna

Verovatno ste ovo toliko puta čuli, a nikako da se okušate u takvoj vrsti oblačenja. Recept je jednostavan, pokušajte da se za posao obučete tako, da u slučaju da direktno iz kancelarije morate na zabavu, vi možete, uz manje izmene lako da se prilagodite. Dakle, zanimljivi komadi, koji nikada nisu provokativni, već višenamenski…

10. Kupujte na rasprodajama

Ovo je možda i najdragoceniji savet, jer podrazumeva da prethodno usvojeno potvrdite, naravno uz manje izmene…Rasprodaje su odličan način da u gužvi i jurnjavi pronađete samo ono što ćete sigurno nositi, po nižim cenama. Ali ne zaboravite, klasični komadi – mantil, bela košulja, bež ili kaki pantalone uvek su u trendu.

Guess GUESS: Country stil kao inspiracija Zara naočare U poslednjem trenutku – naočare za sunce Nova kampanja McQueena jesen/zima 2014 Nova gotik kampanja Alexandera McQueena Kejt Midlton i princeza Dajana Da li se Kejt ugleda na princezu Dajanu? · ·