naslovna
PULS GRADA · zdravlje

Stres je veliki problem ljudi u moderno doba i stalno se potencira njegov negativni uticaj na zdravlje pojedinaca. Zbog toga svi traže najbolji način da se sa njim izbore i da ga se otarase.

Horoskopski znaci razlikuju se po mnogim osobinama i samim tim svakom od njih prijaju različite stvari. Kada je u pitanju stres, univerzalna je želja da se minimizuje njegov uticaj, ali nisu sve tehnike jednako efektne. Evo šta astrolozi kažu po pitanju opuštanja u skladu sa horoskopskim znakom:

Ovan

Ovnovi su navikli na brzi tempo i ne podnose kada ih neko u njihovoj okolini usporava. Najbolji način za oslobađanje od viška stresa je trčanje ili neka druga vrsta fizičke aktivnosti. Težnja da se stalno kreću je nešto što ih najviše umiruje.

Bik

Pod uticajem Venere, bikovi najviše uživaju kada su im aktivirana čula. Luksuz i lepota života su ono čemu teže, a za potpuno opuštanje, preporučuje se aromaterapija sa esencijalnim uljima.

Blizanci

Organizacija neskladnih misli i osećanja u koherentne rečenice donosi zadovoljstvo blizancima. Zato bi dobra ideja bila da u trenutku nesklada svu energiju usredsrede na pisanje, bez obzira na to da li će im se ono napisano kasnije svideti.

Rak

Zbog najveće sentimentalnosti među znacima, rakovi znaju da cene nostalgiju i prošlost više od ostalih. U trenucima kada im je malo previše svega, pregledanje starih slika i uspomena je pravi način da se smire strasti i opusti um.

Lav

Naučnici se slažu da je malo samozadovoljavanja zdravo za sve ljude, a kako je lav znak ljubavi, to najviše važi za ljude u ovom znaku. To može poslužiti kao odlično emotivno pražnjenje i način da se malo sklonite od svega.

Devica

Usled konstantne želje za organizacijom i kontrolom, mozak devica radi punom parom i lako može da nakupi stres. Najbolji način za opuštanje je joga, koja pomaže u izbacivanju svega nakupljenog i ujedno daje trenutak predaha od neprekidne produktivnosti.

Vaga

Vage su takođe veoma posvećene ljubavi i veliki izvor stresa može biti kada smatraju da je nema dovoljno na ovom svetu, a posebno za njih. Tada kvalitetne romantične komedije stupaju na scenu kako bi vratile veru u prisustvo ljubavi.

Škorpija

Pojačana emotivnost dovodi do toga da škorpije ponekad moraju da se povuku u sebe i izoluju od ostatka sveta. Udubljavanje u omiljenu muziku, koja je u skladu sa trenutnim raspoloženjem, donosi lakše suočavanje sa onim što je pred njima.

Strelac

Strelci su obično najrečitiji među zodijakom i ta težnja mora da se ispolji na ovaj ili onaj način. U trenucima prevelike drame, poželjna je stručna pomoć koja omogućava da ispričaju sve što imaju uz vođenje do željenog zaključka.

Jarac

Kao prirodno vredne osobe, jarčevima je potrebno zadovoljstvo koje dolazi iz završenih zadataka. To se može primeniti na jednostavnija i kraća zaduženja, poput prostiranja veša ili pranja sudova, koja mogu poslužiti da njihovim ostvarivanjem dođe osećaj ispunjenosti.

Vodolija

Potreba za intelektualnom stimulacijom stalno je prisutna kod vodolija i zato bi neka društvena igra sa prijateljima mogla da pomogne u opuštanju. Treba pronaći granicu između previše kompetitivnog izazova i pozitivnog kratkoročnog fokusa koji će ukloniti pritisak zbog drugih ideja u glavi.

Ribe

Hipersenzitivnost zna lako da dovede do iritacije kod riba. Zbog prisutne spiritualnosti, preporučuje se meditacija, kao najbolji način za umirivanje svih čula i usredsređivanje na ono što im prija.


Naslovna fotografija - kadar iz reklame Date With Durex (izvor youtube.com) Durex: Naš (nepromišljeni) partner u borbi protiv HIV infekcije Edukacija 2 Postavljen prvi UV indikator u osnovnoj školi u Srbiji photo-1529386317747-0a2a51add902 Zašto se najviše razboljevamo na prelasku iz leta u jesen? extra_large-1534254950-cover-image Mitovi o vežbanju koji donose više štete nego koristi · · · ·