Kako da se ne vidi koliko trošite na garderobu
PULS GRADA · moda

Ukoliko se iz prodavnice ne vratite sa lažnim Ugg čizmama ili Chanel torbom, malo ko će zaista umeti da proceni koliko novca ste potrošili na garderobu koju nosite. Važno je da znate da kupujete i da umete da procenite šta će dugo trajati, a šta ne i nebitno je koliko novca date na odeću, jer ona će uvek izgledati kvalitetno, samo pratite sledeće savete.

Ne kupujte obuću sa ukrasima i dodacima

Priznaćete i najskuplja obuća izgleda jeftino kada na sebi ima zlato, lance i nitne. Zato izbegavajte kupovinu cipela koje su u poslednje vreme u trendu a koje „imaju sopstveni nakit“. Jednostavan par čizama (prednost je ako su od kože) neće nikada odati cenu ili radnju u kojoj su kupljene.

Ne kupujte prekratke i providne haljine

Ne morate da čitate ove savete da biste znali da ćete u kratkim i providnim haljinama izgledati jeftino i da ukoliko volite i kratko i providno morate pažljivo birati dizajn i kroj. Malo duža providna haljina izgledaće mnogo sofisticiranije u odnosu na kratku i obrnuto, strogo krojena kratka haljina deluje manje jeftino od neke lepršave.

Torbe od veštačke kože

Ukoliko volite veštačku kožu ne samo iz budžetskih razloga već i zato što ne shvatate zašto bi neko ubijao životinju zbog odeće, samo vodite računa da će veštačka koža mnogo bolje izgledati ukoliko na sebi ima reljef kojim dodatno imitira pravu. Takođe, dodatna prednost je i ukoliko je model torbe krut i čvršći.

Jakne i kaputi na vezivanje

Dobro skrojeni jakne i kaputi na vezivanje, koji su srećom trenutno veoma popularni, uvek izgledaju glamurozno i kvalitetno. Osim što pristaju uz svaki stil, lako se kombinuju sa praktično svim odevnim komadima.

Ne kupujte kitnjasto prstenje

Verujemo da nema osobe kojoj se nije desilo da potroši ne tako malu sumu na bižuteriju koja se posle samo mesec-dva potpuno izobliči, raspadne ili promeni boju. (Meni se jednom čak kamenčić otkotrljao u prodavnici ispred prodavačice.) Valjalo bi znati da za iste pare možete kupiti kvalitetno srebrno prstenje (ako nigde, a ono kod prodavaca preko puta SKC-a) ili od nerđajućeg čelika (Boxer ring), a ukoliko vas ipak privlače čari bižuterije potrudite se da na sebi nemaju nikakvo kamenje već da budu što jednostavniji.

Ne kupujte farmerke sa mnogo elastina

U svetu je trenutno zastupljen trend raw farmerki koje se ne peru mesecima i koje nosite dok se ne prilagode vašem telu i postanu savršene. Ovaj trend je otišao čak toliko daleko da ljudi kupuju tuđe farmerke, a i Levis se sve češće nalazi u ormarima modnih blogerki. Kada kupujete farmerke bitno je da vodite računa da nema previše elastina, a idealan odnos bi bio 98% pamuk i 2% elastin.

Džemperi

Najgore što možete da uradite kada kupujete džemper je da kupite neki koji se providi i ispod koga se vide majica i veš. Kada uzimate džemper najvažnije je da ima gusto pletivo ili čvornovat rad takav da čuva toplotu i krije veš.

Novosti sa London Fashion Week-a London Fashion Week: Novosti za jesen 2015/zimu 2016. Trendovi jesen/zima 2015. Nedelja mode u Njujorku: Šta ćemo nositi do kraja 2015. best dressed Najbolje i najgore obučeni na dodeli Oskara Oskarovske haljine 10 najlepših haljina dobitnica Oskara · · ·