Kako da izbegnete zamrzavanje vetrobranskog stakla
PULS GRADA · aktuelno

Gde ima snega ima i leda, ili će ga makar biti za nekoliko dana. Dokle god ste na toplom led vas sigurno ne brine previše, ali ako ste vlasnik automobila ili kakve garaže i u ranim jutarnjim časovima se susrećete sa uvek iznova stresnim trenutkom otključavanja vrata ili odmrzavanja vetrobranskih stakala, onda vam naš predlog može uštedeti nekoliko minuta, i smanjiti stres. Važno je samo da na vreme reagujete, a led i sneg od danas neće vas više neprijatno iznenađivati.

Struganje leda sa stakla može da traje dugo, a često je i fizički naporan posao. Ako žurite na posao i obučeni ste tako da vam sitne a dugotrajne zanimacije sa zaleđenim prozorima svakako nisu omiljena jutarnja gimnastika, i još morate da brinete o tome hoće li vam se košulja ili džemper tom prilikom smočiti, rešenje koje od vas traži da zaleđene površine naprskate i sačekate neki minut zaista je spasonosno. Tajna leži u kombinaciji sirćeta i vode, koje stavite u bočicu koja ima prskalicu i kojom se ova tečnost može rasprskavati ravnomerno i na nekoliko različitih, lakše ili teže dostupnih mesta. U flašicu, koja može da ostane od, recimo, tečnosti za brisanje staklenih površina u vašem domu, iskoristite ambalažu, u nju sipajte mešavinu vode i sirćeta u razmeri 3:1 a potom naprskajte vetrobransko zaleđeno staklo.

Najbolje je da svaki put kada hoćete da površine zaštitite od mraza napravite novu i svežu količinu tečnosti. A u slučaju da su ranije najavljene poledica i niže zimske temperature, staklo ili druga mesta koja su sklona da se obično zalede isprskajte pre mraza i ostavite tako do jutra. A onda sigurno i bez brige na posao, bez struganja i nervoze!

cover Odbrojavanje: Kako preživeti novogodišnju euforiju u 10 koraka Umetnost zapošljavanja Performans i konferencija: Izazovi i umetnost zapošljavanja cover5 9. Festival nauke na Beogradskom sajmu cover8 Noć Reklamoždera i ove godine u Sava Centru · · · ·