Stari hleb
PULS GRADA · kulinarka

Ako ste do sada bacali tvrd hleb verujući da se od njega ne može napraviti ništa, onda je takvim pogrešnim odlukama od danas kraj. Bilo da vas je snašla besparica i 30. u mesecu nemate ni za svež hleb, ili su vas zatvorene radnje sačekale u trenutku velike gladi, jedan mali trik mogao bi da vam pruži rešenje i to baš onakvo kakvo vam je potrebno – instant!

Svakome se sigurno nekada dogodilo da u kući nema mnogo toga za jelo, ali sve bi bilo lakše da je hleb svež, međutim, pekare ili ne rade ili takav hleb nemaju oko ponoći, a vi još jednom ležete u krevet gladni. Ovo jednostavno rešenje oduzeće vam 15-ak minuta ali će vam pružiti uživanje u vekni starog hleba kao da je sad iz radnje iznesena. Sigurno se pitate koji je to ključan proces koji veknicu može ponovo da „revitalizuje“ a mi vam kažemo – pratite sledeće uputstvo:

1) Isprskajte veknicu mlakom vodom, ni previše ni premalo ali sa svih strana.
2) Zamotajte veknu u aluminijumsku foliju i stavite ga u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni Celzijusovih.
3) Neka na ovoj temperaturi hleb stoji 15 minuta
4) Poslednjih par minuta držite hleb u rerni bez folije, i potom ga tamo ostavite još najviše 10-ak minuta
5) Izvadite hleb iz rerne i uživajte u vašoj toploj veknici kao da je sasvim sveža.

Omlet mafini Video recept: Omlet mafini – idealan doručak Čips Recept: Domaći čips koji se sprema za 10 minuta foods-on-table-HV074_350A_wallcoo.com Recepti od „ostosa“: Lukavo, korisno i ukusno cover Čokolada je večita: Praznici su prolazni · · ·