Kako da upariste boje koje ne idu
PULS GRADA · moda

Za one dame koje ne vole kada čuju negaciju to može da znači da su radoznalije ili smelije od drugih. Negde se ovakva osobina malo ceni, ali kada je reč o svetu mode, izazovi i rešavanje „kompleksnih“ situacija zasigurno ima i svoju lepu stranu.

Na primer, dok se druge dame nećkaju da nose crno i teget ili ljubičasto i crveno vi znate kako i na račun takvih znanja dobijate pregršt komplimenata a o svim onim pogledima da i ne govorimo.

Za hrabre modne trendseterke evo nekoliko saveta – kako da nose i ono što se obično „ne preporučuje“.

1. Crvena i ružičasta

Osećate se sigurno kada vašom odevnom kombinacijom dominira samo jedna boja – idete na kartu sigurnog, međutim, baš onda kada se upustite u eksperimentisanje sa upadljivim bojama razumećete zašto neke žene toliko uživaju u modi. Ona znači sloboda, ali i poznavanje nekoliko praktičnih saveta – kada su ljubičaste ili ružičaste u kombinaciji sa crvenom, neka vam jedna boja bude zastupljena u malim ali efektnim modnim detaljima – obuća, torba ili slično, a sa drugom nijansom se bez bojazni igrajte!

2. Teksas košulja i pantalone

Dve su mogućnosti koje vas plaše, da izgledate kao farmer ili kao da radite negde gde je uniforma obavezna. Kada je reč o prijatnom teksasu nikada ga se ne bi trebalo odricati, na protiv, umesto toga gledajte da pravite kontrast između nijansi džinsa, a svemu tome dodajte neki beli ili detalj boje senfa. Sa malo suprotnosti privlači se mnogo dobre energije!

3. Crno i teget

Kad kombinujete plavo (teget ili marinsko) i crno može da izgleda kao da ste se oblačili brzo i to u mraku. Umesto toga, mala izmena može doneti značajne rezultate u slučaju kada umesto klasične teget crnu uparite sa nijansama plave koje imaju nešto intenzivniju nijansu – neku koja naginje ka toplijim, takoreći ljubičastim nijansama. Kako su u pitanju zaista male izmene za savet uvek možete da pitate i nekog slikara – oni boje poznaju kao svoj džep.

4. U pastelima od glave do pete

Danas je Uskrs, a to je vreme kada se sve češće na trpezi pored farbanih jaja pojavljuju i figurice zečeva i pilića u pastelnim nijansama. Ne želite da ličite na njih ali obožavate pastelne nijanse i voleli biste da ih kombinujete. Znajte da vam je u tome potreban makar jedan mali odevni predmet koji je taman ili tamniji od ostatka kombinacije i koji će poslužiti kao pravi „provodnik“. Dve ili čak i tri pastelne nijanse idu odlično ako njima dodate do dve ili makar jednu boju koja je sasvim suprotna pastelnom bledilu!

5. Tufne i pruge

Ne slušajte majke ili bake, jer u idealnoj zajednici mogu „živeti“ tufne i pruge, a evo i kako. Za početak birajte nešto svedenije boje – kombinacije poput crno-belo, ili slično jer imate dovoljno šarenila i kada kolor izostane. Drugo pravilo glasi, pokušajte da zamislite kako biste izgledali u negativu starih foto-aparata, ako razumete šta ovo znači, razumećete i kako da nosite dva oprečna, ali kompatibilna dezena!

Rihanna ima novu Fenty kolekciju za brend Puma Rihanna ima novu kolekciju papuča i čarapa Clarks Christopher Raeburn dizajnira za Clarks cover Kraljevski kofer: Kako je Kate Middleton izgledala na turneji po Indiji i Butanu Revija Chanel za jesen Chanel za jesen 2016 – spremno za nošenje · · · · ·