Woman drinking coffee at home with sunrise streaming in through
PULS GRADA · aktuelno

S kasnim ustajanjem, bogatim ručkom i eventualno večernjim izlaskom, čini se da je subota praktično nagrada za sav naporan rad i žrtvovanje slobodnog vremena tokom radnih dana. Jedno istraživanje je otkrilo da je subota dan kada se ljudi osećaju najsrećnije.

Zar ne bi bilo idealno kada bi blaženstvo ovog dana mogli da proširimo i na ostatak nedelje? Možda postoji način…

Mikael Čo, vlasnik sajta Crew za frilensere, smislio je intrigantni „eksperiment sreće“ kako bi saznao zašto je vikendom najbolje raspoložen i pronašao način da i ostale dane u nedelji učini sličnim. On je tokom 10 dana merio svoju sreću korišćenjem skale od 1 do 10 i zapisivao šta je to zbog čega se dobro osećao svakog dana. Na kraju eksperimenta je analizirao podatke i napravio kratku listu saveta koji će vam pomoći da vam svaki dan bude kao subota. Pogledajte kako oni izgledaju.

1. Promenite listu obaveza

Ispunjavanje dnevnih zacrtanih ciljeva je u redu, ali gledajte da vam lista obaveza bude kratka, koncizna i fleksibilna. To ne samo što će vam poboljšati produktivnost, nego će učiniti da se bolje osećate tokom čitavog dana, znajući da nije tragedija ako deo obaveza ostavite i za sutra i date sebi vremena za kvalitetno opuštanje.

2. Više se družite

Svima nam se dešava da otkazujemo viđanja sa prijateljima ili ih sve odložimo za vikend. Ovo je velika greška koja se negativno odražava na naše raspoloženje tokom radnih dana. Iz tog razloga, iskoristite viđanje sa prijateljima da se opustite u moru obaveza i napunite baterije za sledeći radni dan.

3. Ne ležite u krevet rano ako vam se ne spava

Imamo naviku da se držimo zacrtanog raspored spavanja, posebno kada radimo. Smatramo da je bolje ustati rano kada nas čeka dan pun obaveza pa zbog toga ležemo ranije iako nam se ne spava. Naravno, napetost koju osećamo onemogućava da lepo spavamo i pored najboljih namera. Bolje je pogledati seriju ili nešto pročitati ako vam se ne spava, nego se slepo držati navike. Na taj način ćete biti i opušteniji i srećniji, a sigurno ćete ubrzo postati i pospani.

4. Više se krećite

Celodnevno sedenje ubija. Nakon toga jedino vam je do ležanja, međutim, to nije pravo rešenje. Umesto toga, naterajte sebe da se tokom radnih dana bar malo fizički aktivirate. Joga ili trčanje su svakako preporučljivi u slučaju da niste spremni za teže treninge. Čak će vam i malo duža šetnja popraviti raspoloženje.

Equilibrio EQUILIBRIO: Vikend optimum kursevi stranih jezika – popust 50% Delta Holding Delta Holding: Stipendije za 28 učenika poljoprivrednih i ugostiteljskih škola LesparapluiesdeCherbourg2 Jugoslovenska kinoteka: Velikani svetskog filma Najbolji evropski festival EXIT je zvanično NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL! · · · ·