sunniescover
PULS GRADA · moda

Kupovina naočara za sunce koje se savršeno uklapaju u oblik lica, nije baš toliko jednostavno kako se čini na prvi pogled. Izaberemo li pogrešan model, rizikujemo da izgledamo kao ćale na odmoru koji je upravo pogledao film „Top Gun“. S druge strane, ako se odlučimo za pravi model, modni stil će nam biti bar dva puta bolji.

Kako bi vam olakšali izbor idealnih naočara za sunce, napravili smo za vas listu najčešćih oblika lica zajedno sa najboljim naočarima koje savršeno idu uz njih, kao i preporukom odgovarajućeg modela.

1. Okruglo lice

Jednostavno pravilo za ljude sa okruglim licem pri kupovina naočara za sunce glasi: izaberite model sa ramovima suprotnog oblika. U ovom slučaju to bi bili uglasti okviri koji će učiniti da vam lice izgleda izduženije i mršavije nego inače.

Naš izbor za okrugli tip lica su neki od veoma popularnih Saint Lauren četvrtastih modela.

2. Četvrtasto lice

Držeći se našeg pravila, na četvrtastom licu najbolje bi stajali okruglasti ramovi. Stare dobre lenonke su uvek prihvatljiv izbor, a ove godine su u trendu i one koje je nosila jedna druga rok zvezda. U pitanju je, naravno, Kurt Kobejn, a njegov model naočara je bio delo dizajnera Kristijana Rota.

Okrugle naočare brenda Our Legacy ćete moći da nosite u najrazličitijim prilikama, od leškarenja na plaži, do odlaska na poslovni sastanak.

3. Trouglasto lice

Trouglasti tip lica karakterišu oštre crte i dobro definisana brada. Najčešće ga možemo primetiti kod manekena, ali i gospodin glumac sa slike iznad se može pohvaliti njime. Ako i vi izgledati ovako, preporučujemo vam da nabavite naočare za sunce čija je donja polovina okvira znatno tanja od gornje.

Za ljude sa trouglastim licem smo pripremili nešto malo ekstravagantnije. BAPE x Mastermind Japan 003 model je namenjen ekstrovertima koji vole da imaju najoriginalniji stil u društvu i ne plaše se da budu u centru pažnje.

4. Ovalno lice

Ovo je oblik lica savršenih proporcija koji bi svi želeli da imaju. Iz sveta poznatih, ovalnim licem se mogu pohvaliti Bred Pit i Kris Hemsvort. Najbolja stvar u vezi njega je što nije potrebno da uopšte razmišljate o oblicima ramova. Svi će vam pristajati dobro!

Sa Ray Ban naočarima za sunce u svakom slučaju nećete pogrešiti. Wayfarer model je s razlogom postao klasika.

pagecover1 Da li biste nosili ovakve kupaće kostime? Fabrika Revija Americka rezidencija 052 Održana revija „Nicholas K“ Zaključna fotografija Lisca predstavila novu kolekciju pagecover Muška moda za leto · ·