bukovski pivo
KULTURA

Čarls Bukovski jedan je od onih umetnika koje prosto ne možemo zamisliti bez čaše ili flaše nekog alkohola u ruci. Voleo je piće i verovatno njegov opus ne bi bio ni nalik onome što je ostavio iza sebe da nije bilo tako.

Najpoznatiji nam je kao autor dela Bludni sin, Faktotum, Pošta ali njegovo pisanje obuhvatalo je mnogo više od toga. Kako je alkohol bio jedna od glavnih inspiracija, ne iznenađuje to što je pivu posvetio odu 1971. godine. Pesma Pivo deo je zbirke Ljubav je pas iz pakla i predstavlja omaž bezbroju flaša koje je Bukovski popio nakon rastanka sa ženama, čekajući da telefon zazvoni i da se situacija poboljša.

Sada ovu pesmu možemo doživeti na jedan novi način, i to kroz animaciju. Kreativni studio NERDO napravio je animiranu verziju ove pesme u čast velikog pisca, ubacivši prepoznatljive znake iz dela Bukovskog. Tu su neonski znaci, cigarete, gradski kvartovi koji propadaju i ogromne količine piva. Rađeno je iz perspektive samog autora, kao put kroz njegov um.

Brod teatar Brod Teatar i ove godine na Beogradskom keju u Novom Sadu Nikita Milivojević i Sonja Marić Uskoro počinje 5. Šekspir festival! belef-2018 Danas počinje 27. BELEF belef-2018 27. Beogradski letnji festival – BELEF · · ·