Ples na Kubi
fotografija

Fotograf Omar Robles ima više od 135.000 pratilaca na svom Instagram profilu i mi tom brojkom nismo iznenađeni.

Njegova najnovija serija fotografija dokumentuje baletane i balerine na ulicama Kube, a kao što ćete i sami moći da vidite ona je zaista veličanstvena.

Ako to do sada i niste znali trebalo bi da se informišete – kubanski plesači smatraju se jednim od najboljih na svetu. Robles na svom blogu o tome i sam govori, no njegovo objašnjenje dalje kaže kako bi razlog za takav uspeh trebalo tražiti u njihovoj afro-karipskoj krvi i muzikalnom nasleđu koje ih od najranije mladosti upoznaje sa neobičnim i prilično raznovrsnim muzičkim i plesnim ritmovima.

Sa druge strane, deo njihove kulturne baštine predstavlja i ruska klasična baletska škola, koja je na Kubi izuzetno cenjena i često praktikovana. Elegancija svakog pokreta koju ovi plesači poseduju više je nego očigledna, pa ćete je sa oduševljenjem prepoznati čak i na fotografijama.

Omar Robles ovekovečio plesače na KubiOtvori galeriju
Phil Collins Albumi Phila Collinsa: Nekada i sada Balerina Dan u životu jedne balerine Jelovnik na Titaniku Originalni jelovnik: Šta se posluživalo na Titaniku? Profesije budućnosti 1902. Kako su 1902. zamišljana buduća zanimanja za žene · · · · · ·