collage
KULTURA · art

Problemi sa vidom javljaju se sve češće, čak i kod dece. Uzroci i simptomi su razni, ali možemo ih pripisati modernom načinu života, koji se odvija pred ekranima uređaja. Postoje kratkovide i dalekovide osobe, a u prvom slučaju objekti u daljini izgledaju mutno i teško ih je razaznati. Stručan naziv za kratkovidost je miopija, a u pitanju je reč grčkog porekla.

Slikar južnoafričkog porekla, Filip Barlou, bavi se stvaranjem dela inspirisanih svetlošću. Ono po čemu je prepoznatljiv, jesu obrisi lica i objekata kroz prizmu kratkovidih ljudi. Njihov život umnogome se razlikuje od života drugih ljudi, jer dobijaju samo delić slike stvarnosti. U galeriji koja sledi, pogledajte kako izgleda njihov svet naslikan kičicom Filipa Barloa.

Obrisi stvarnosti...Otvori galeriju

weird-museums-banana-museum-760x506-cover 5 najčudnijih muzeja na svetu Radenko Milak - Orbis Terrarum sive Sphaera sive Deus sive Natura from the Series University of Disaster Dani savremene italijanske umetnosti page-cover Umetnica „angažovala“ mrave da završe njene slike Distruktura u Hestii Umetničko istraživanje „WE from in betWEen“ u galeriji Hestia · · · ·