Donald Trump
KULTURA · art

Ako je verovati onoj – i loša reklama je reklama, onda se Donald Trump za svog života reklamirao možda uspešnije i više nego Coca-Cola. Poslednjih dana internet je užaren zbog navodnog grafita koji se pojavio u jednom pariskom javnom toaletu u Parizu, gde je navodno među pisoarima, tako lepo dizajniranim, da se svakom ljubitelju benda Rolling Stones gotovo odmah meškolji u bešici, pojavilo i lici aktuelnog kandidata za predsednika SAD-a.

Oni nešto veštiji, u čitavoj ovoj zbrci oko toga – šta će Trump na urbanom mestu kakvo je ovo, otkrili su da na mestu dotičnih pisoara u Parizu nema novih grafita, i da je ova fotografija naknadno dodata uz pomoć konkretnih programa za uređenje fotografija. A nama ostaje, a kako drugačije, da se smejemo, i to ne zato što imamo nešto protiv ozbiljnog tipa kakav je Donald Trump, već upravo zato što mislimo da je autor ovog remek dela napravio fotografiju koja je rečitija od svega što bi se prigodno moglo dodati!

cover1 Izložba francuskog umetnika Reno Leplat-Tortija „Zatvorska tradicija Čikanosa‟ Nina Cvijović Izložba grafika Nine Cvijović – Di Ujdi “Čajanka” u Centru za grafiku Život Dartha Vadera Svakodnevica Dartha Vadera Nadežda Petrović Izložba: Nadežda Petrović – 100 godina od prava na večni pomen · · ·