Pelle
PULS GRADA · sport&rekreacija

Kada čujete da neko zarađuje 312 hiljada evra nedeljno, sigurno ćete reći, da to je sportista. Pomoći ćemo vam, jeste, i to fudbaler. Onda ide dalje nagađanje, koji sportista toliko zarađuje, ako isključimo Lea i Ronalda?

Da li je to Andrés Iniesta prešao u Manchester City da bude sa Guardiolom? Ili je Barcelona kupila velšku gol mašinu Hala Robson-Kanua? Pa, zapravo je odgovor malo čudniji… Graziano Pelle, koji odlično izlega ali je napadač samo malo bolji od proseka vredi 312 hiljada evra nedeljno. Iz Southamptona je prešao u Kinu u Shandong Luneng. Kinezi su bili spremni da odreše kesu za ono što im se sviđa.

Ovaj 30-godišnji napadač je u najboljoj formi u svojoj karijeri, ali eto sva šuškanja se nisu pokazala tačnim- neće preći u Chelsea niti više igrati ostvrski fudal, ide sada da igra protiv momaka za koje verovatno nikad nije čuo. Ali, zato za nedeljnu platu može da kupi kuću u Londonu. I time je došao na šesto mesto na listi najbolje plaćenih fudbalera sveta. Ko je još tu?
1. Cristiano Ronaldo sa 20, 4 miliona evra godišnje
2. Lionel Messi sa 20, 2 miliona
3. Hulk 20,2 miliona
4. Neymar 16,2 miliona
5. Zlatan Ibrahimović 16,2 miliona
6. Graziano Pelle 16,2 miliona
7. Thomas Muller 13,6 miliona
8. Ezequiel Lavezzi 13,1 miliona
9. Jackson Martinez 12,5 miliona
10.Thiago Silva 12 miliona

Pelle je definitivno napravio dobar posao. Možemo samo da pretpostavimo koju su to razlozi koji su ga privukli fudbalskom klubu Shandong Luneng. Ima ih sigurno 16 miliona.

Automatski nacrt Harry Kane je imao urnebesne momente na EURO 2016. hiit-republic-squats cover Novi fitnes izazovi fitnes, foto izvor: Pexels Fitnes kraljice Instagrama fudbaleri Fudbaleri koji ne izgledaju kao fudbaleri