Marchesa-_cover
PULS GRADA · moda

Visoka moda crpi inspiraciju iz najrazličitijih izvora, od sveta prirode do klasične umetnosti. U poslednje vreme možda je najjača veza između modnih kreatora i arhitekata. Pogledajte kako izgledaju modni komadi napravljeni po uzoru na poznate građevine.

Veza između mode i arhitekture uopšte nije slučajna. Neki od najpoznatijih modnih dizajnera, kao što su Pierre Balmain i Gianfranco Ferré, su studirali arhitekturu. Zanimljivo je da su i neke arhitekte inspirisane modom. Veoma uticajna Zaha Hadid je bila poznata po uključivanju modnih elemenata u svoje građevine.

Balenciaga, Marchesa, Chloé i Givenchy su samo neki od popularnih modnih brendova koji su poslednjih godina predstavili kreacije u ovom stilu. Pogledajte kako one izgledaju u našoj galeriji.

Dolce & Gabbana 2012. / Katedrala Notre-Dame de Reims u FrancuskojOtvori galeriju
1488728839-landscape-1488395430-slant-template-early Kako su izgledali na svojim prvim nastupima cover5prolece 5 prolećnih kombinacija za uskršnje praznike 30. Fashion Selection Vodimo vas na 30. Fashion Selection 1490288631-scandi-pink_cover Milenijalska roze: Boja koja je osvojila modu ·