pp
U VAZDUHU · flešbek

Možda je Pariz danas skučen, bučan i zagađen, ali sa druge strane ne treba zaboraviti da je u pitanju pravi umetnički grad prepun kulturnih sadržaja i visoke mode. Teško je zamisliti da je nekada izgledao kao selo u kom se cveće prodavalo sa kolica, da su se glavnim ulicama vozila zaprežna kola, a čitav saobraćaj je bio mnogo manjeg intenziteta.

Fotografije koje ćete videti u našoj galeriji pokazuju kako je izgledao Pariz između 1907. i 1930. godine. Veruje se da su autori većine fotografija Léon Gimpel, Stéphane Passet, Georges Chevalier, i Auguste Léon. A zahvaljujući blogu Paris Unplugged mi smo sada u mogućnosti da vidimo kako je to izgledao grad svetlosti pre 100 godina. Teško je zamisliti da je sve bilo potpuno drugačije. Zaista je očigledno da veoma brzo tehnološki napredujemo i da se svašta deslio za samo jedan vek. Gradovi su najbolji svedoci promena, pa „prošetajte“ ulicama Pariza onakvim kakve su nekada bile.

Foto: Auguste Léon, 1918. godinaOtvori galeriju
Dinosaurusi  (izvor: taringa.net) Park iz doba jure u realnom svetu: Da li će dinosaurusi ponovo šetati zemljom? fotke Njujorška hip-hop kultura 80-ih godina prošlog veka oskar Dobitnice Oskara od 1927. godine do danas Heroine Prvog svetskog rata Žene koje su zadužile Srbiju: 10 heroina Prvog svetskog rata · · ·