artist-sculptor-lisa-toms-dreams-up-creatures-that-dont-live-on-our-world-9
KULTURA · art

Španska vajarka Izabel Tomas (umetničko ime: Lisa Toms) provodi svoje vreme smišljajući stvorenja koja ne žive u našem svetu. Korišćenjem najrazličitijih tehnika, svoje ideje o tome kako oni treba da izgledaju sprovodi u delu praveći preslatke figure koje potom prodaje.

Ova umetnica je upravo bila predstavljena na oficijalnom profilu Instagrama, gde je jedna njena kreacija dobila preko 2 miliona lajkova. O svom radu na ovom projektu, Izabel je izjavila: „Moja najveća inspiracija je priroda. Kada pravim svoja stvorenja, volim da razmišljam o tome kako bi se ponašali, gde bi živeli i šta bi jeli, kao da se radi o pravim životinjama“.

Izabel sama dizajnira, sklapa, šije i boji svoja fantastična stvorenja, što može biti veoma naporan proces, ali ga ona ne bi menjala ni za šta. Njeni radovi se prodaju ovde, a više informacija o samoj umetnici i njenim lutkama možete pronaći na njenoj Facebook stranici.

autorka: Lisa TomsOtvori galeriju
4(1) Vođenje kroz izložbu „Noć na zemlji bez snova“ cover231 Spektakularne umetničke figurice od starih satova Izlozba posvecena uspesima Specijalne olimpijade (3) Izložba posvećena Specijalnoj olimpijadi MSUB Tanja Ostojic_cover Umetnički projekat „Leksikon Tânja Ostojić“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti · · ·