a7de3fbb2ba635c5c0ee75bd36aa95bb-1000x500
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Nema sumnje da cipele sa visokim potpeticama ženu čine privlačnijom, ali još ukoliko znate da hodate u njima, ne postoji osoba koja se neće okrenuti za vama na ulici. Žensko telo najbolje izgleda u štiklama, ali hodati u njima nije nimalo lako.

Kako da hodate u visokim štiklama a da to izgleda zanosno a ne nespretno? To je ono što se mnoge žene pitaju, i istovremeno zamišljaju sebe kako hodaju u viskokim potpeticama kao manekenke na pisti ili glumice na crvenom tepihu. Njihov hod im deluje sigurno, samouvereno, a na sceni izgledaju kao da su rođene u štiklama. Ali jednu stvar morate da shvatite – hodanje u visokim potpeticama se uči! Žene ne odustaju od cipela s štiklom, iako često deluju u njima kao da su popile malo više, žale se na konstantne bolove u nogama, ali uz pomoć malih trikova koje smo vam spremili, nećete više imati bojazan da li da ih obujete, već čete hodati kao Viktorijini anđeli.

Da biste pravilno hodale morate da imate zdrave i fleksibilne nožne zglobove i kolena, kao i čvrste i zategnute mišiće butina i stomaka. Najbolja vežba je da se svakoga dana, bosih nogu, ali na prstima, nekoliko puta popnete i siđete niz dvadesetak stepenika i da bar 5 minuta održavate ravnotežu na ivici jednog stepenika.

Takođe, kako biste naučile da hodate u cipelama na štiklu, trebalo bi da potpuno ispravite kičmu i vrat, isprsite se maksimalno, da zategnete mišiće stomaka i što više ih uvučete. Na taj način ćete automatski težinu tela prebaciti na pete i sebi olakšati hodanje. Pravite male korake, jer što su više štikle to su koraci manji i obavezno vodite računa da, uz blago njihanje bokovima, težinu tela prebacujete sa pete na prste, a nikako sa pete na jastučiće ispod prstiju. Ukoliko nismo uspeli da vam objasnimo, pogledajte video.

keiraknightley-1519618169 Coco Mademoiselle: Parfem se promenio Kira Najtli ostaje respect-each-others-space--and-talk-about-things-that-matter 6 roditeljskih saveta za srećnu vezu shutterstock_416161396-1000x500 Mislite na vreme o letu: Savršene vežbe za zadnjicu 5995fccf4dcf3530008b492d-750-1000-1 Ona je pronašla kreativan način da se osveti za prevaru · · ·