Kako prevazići
U VAZDUHU · urban flash

Brak, baš kao i veze, može naići na razne velike i male krize. Bez obzira na to šta vam život donese, pravi način da se izborite sa svim problemima je da sarađujete sa partnerom i zajednički dođete do rešenja.

Svi parovi se susreću sa problemima u vezi, ali ono po čemu se razlikuje jeste kako se sa njima bore. Samo treba biti svestan da u celoj priči niste sami već da se možete osloniti jedno na drugo i tako izaći na kraj. Na kraju krajeva, brak i treba da bude zajednica dvoje ljudi koji kroz sve prolaze zajedno. Ovo su neki od najčešćih problema koji se mogu lako rešiti.

Višak kilograma

Nakon početka zajedničkog života neposredno nakon venčanja, veliki broj parova se ugoji zajedno. Naučnici veruju da je to zbog psihološkog stanja opuštanja i međusobnog poverenja, usled čega se oboje previše opuste. Ono što ohrabruje je da je zajedničko gubljenje kilaže svakako lakše nego kada to radite sami. Predlozi su vožnja bicikla, penjanje i zajedničke šetnje.

Rođenje prvog deteta donosi finansijske probleme

Dolazak jednog ili više deteta može biti veliki finansijski izazov za mladu porodicu, bez obzira na njihova primanja pre toga. Dobra ideja je da kada počnete da planirate dete započnete i da štedite novac i odvajate sa strane za neke kasnije troškove. To podrazumeva i procenjivanje šta vam zaista treba za bebu i šta možete pronaći jeftinije kao polovno.

Problemi sa taštom i svekrvom

Baš zbog pomenutih finansijskih problema, mnogi mladi bračni parovi odlučuju se da žive u porodičnoj kući roditelja. Bez obzira na to da su u pitanju njegovi ili njeni roditelji, uvek postoji veliki rizik od neslaganja sa taštom, odnosno svekrvom. To može biti toliko ozbiljno da izaziva zdravstvene probleme kod obe strane. Jedan od načina da se to izbegne je da par ipak živi odvojeno od roditelja, a ako to ipak nije moguće, razgovorom se mora doći do kompromisa povoljnog za obe strane.

Zaboravljanje važnih datuma

Kada partner zaboravi neki datum koji je vama važan, to može delovati kao prava uvreda. Najčešće je u pitanju umor i preokupacija drugim stvarima, ili prosto činjenica da njemu ti datumi nisu toliko važni koliko vaš brak i odnos. Najbolji način da ne dođe do razočaranja je da u razgovoru podsetite jedno drugo na one stvari i datume koji su vam važni kako biste ih zajedno obeležili.

Konstantno ste zajedno

Bračni parovi treba da vole da provode vreme zajedno, ali to ne treba da postane neprestana praksa jer može doći do zasićenja posle nekog vremena. Jedna od preporuka je da svako nađe lični hobi kojim će se baviti nezavisno od one druge osobe. Takođe, ponekad nije loše da veče ili vikend provedete odvojeno jer će onda biti zanimljivije kada ste ponovo zajedno.

Nejednaka raspodela dužnosti

Kućne obaveze su brojne i poslednja stvar koja vam je potrebna jeste da se sa partnerom svađate oko podele zadataka. Stereotipi su najveći neprijatelj braka i prosto treba pronaći šta kome odgovara da radi i kada je to izvodljivo. Raspored nikad ne treba da bude fiksan i nepromenljiv, već uvek stvar dogovora i trenutnih okolnosti.

Svađanje oko sitnica

Kriza se može desiti u svakom braku i najčešće predstavlja akumulaciju mnogih sitnih nesuglasica i ponašanja koja smetaju partneru. Nezadovoljstvo je dvosmerna ulica i zato nikad ne treba pokušavati da promenite partnera. On je takav kakav jeste, ali to ne znači da mu razgovorom ne možete skrenuti pažnju na ono što vam smeta. Iskoristite nesuglasice za osvežavanje veze i prelazak na novi nivo.

photo-1532990610672-f23ad00b8e2d Vaše najranije sećanje je najverovatnije lažno affection-1853532_1280 Najbolje poze za poljubac kojim ćete izludeti partnera photo-1517898717281-8e4385a41802 Šta nam se sve vrzma po glavi kada smo u krevetu sa partnerom 289207bf4b64bc7f78c0649b1439c0b1_800_420 Kako da ostvarite bolju komunikaciju sa partnerom · · · ·